Політика

Без згоди людей не можна впроваджувати пенсійну реформу, – Юрій Гранатуров

*Політична реклама

Проведення пенсійної реформи без громадського обговорення й узгодження з людьми неприпустиме і має бути призупинене. Про це заявив співголова партії «Наш край» Юрій Гранатуров.

За його словами, уряд планує за кілька тижнів доопрацювати законопроект про пенсійну реформу та передати його в парламент до 16 травня, але без громадського обговорення.

«Причиною такого поспіху уряд називає вимоги з боку МВФ. Укотре, посилаючись на МВФ, уряд намагається ухвалити важливу для кожного українця реформу без узгодження з людьми. Проведення пенсійної реформи без громадського обговорення й узгодження з людьми неприпустиме та має бути призупинене», – зазначив Юрій Гранатуров.

Він наголосив, що про зміст пенсійної реформи знає лише вузьке коло.

«За словами посадовців, реформа узгоджена на 99 %. Про зміст реформи знають дуже небагато людей, які вели перемовини з МВФ й узгоджували нікому не відомі положення, механізми й інструменти. Відповіді на всі уточнюючі запитання щодо реформи уряд пропонує шукати в Меморандумі з МВФ», – додав Юрій Гранатуров.

Для обговорення реформи, на думку співголови партії «Наш край», потрібно використати місцеві ради.

«Місцеві депутати постійно спілкуються зі своїми виборцями та знають їхню позицію, тому саме в місцевих радах може відбутися предметне та змістовне обговорення пенсійної реформи. Влада може організувати його за найкоротші терміни, було би бажання», – упевнений Юрій Гранатуров.

Нагадаємо, в Меморандумі про економічну і фінансову політику в розділі про пенсійну реформу влада визнає необхідність реформування пенсійної системи. Для створення стабільної основи системи пенсійного забезпечення, стимулювання сплати пенсійних внесків працівниками, а також для забезпечення адекватного рівня пенсії в майбутньому влада мала ухвалити до кінця квітня 2017 р. комплексну пенсійну реформу (новий термін виконання структурного маяка, перенесений із кінця грудня 2016 р.), що набуде чинності з 1 січня 2018 р.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button