Політика

Чернігівські депутати й активісти «Нашого краю» запропонували вісім проектів до бюджету участі

Голосування за всі проекти, а їх наразі 61, триватиме до 30 вересня.

На реалізацію проектів-переможців у бюджеті Чернігова на 2017 рік планується передбачити до 1% від його загального обсягу – орієнтовно 6,4 млн грн.

Депутати Чернігівської міської ради Ганна Якубова та Вікторія Овчаренко запропонували проекти, що стосуються поліпшення освітнього й медичного закладів.

Зокрема, йдеться про ремонт басейну в Чернігівській дитячій поліклініці № 2 та реконструкцію фасаду гімназії № 31. Кілька серед поданих проектів пропонують облаштування спортивних і дитячих майданчиків у Чернігові.

Основною ідеєю ще кількох проектів є впорядкування прибудинкової території, а також відновлення занедбаного парку по вул. 1 Гвардійської армії з улаштуванням доріжок з бруківки, встановлення енергозберігаючих світлодіодних світильників, розміщення малих архітектурних форм декоративного призначення, встановлення лавок для відпочинку та урн, відновлення існуючих споруд для дітей та встановлення декоративної огорожі.

Керівник благодійної організації «Логос» Надія Лозбень запропонувала продовжити й наступного року проект щодо діяльності служби соціального таксі. Торік її проект здобув підтримку чернігівців і був профінансований з міського бюджету.

Як уточнила заступник начальника фінансового управління міської ради Олена Лисенко, цього року серед проектів, що передбачають капітальні видатки, переважають проекти з благоустрою територій мікрорайонів Чернігова, реконструкції шкіл, придбання обладнання. Серед проектів із поточними видатками більша кількість стосується проведення освітньо-культурних заходів, організації творчих майстерень, проведення тренінгів і семінарів.

Депутати й активісти «Нашого краю» звертаються до усіх небайдужих та активних громадян прийти і проголосувати за проекти, які будуть їм до вподоби.

Перелік пунктів голосування у Чернігові за посиланням: http://www.chernigiv-rada.gov.ua/news/view/8489

Ще статті по темі

Back to top button