Політика

Чернігівські перевізники написали листа Атрошенку

У новому році на чернігівців чекає приємний сюрприз – 10 січня має запрацювати нова мережа громадського транспорту. Цю мережу активно обговорювали на різних рівнях і – після врахування побажань громадськості – її затвердили. Експерти позитивно оцінили нову маршрутну мережу. Відтак, управління транспорту і зв’язку Чернігівської міської ради оголосило відкритий і прозорий конкурс – рівний для всіх перевізників.

Конкурс відбудеться 23 грудня. Здавалося б, усе чудово, мовляв, нарешті все відбудеться прозоро, без маніпуляцій і хитрих схем. Але є великий ризик, що все знову перетвориться на корупційні торги.

У багатьох чернігівських ЗМІ публікували статті про те, що заступник Чернігівського міського голови Олександр Кириченко має «власний погляд» на конкурсну процедуру і хоче звести нанівець чесний механізм проведення конкурсів на право обслуговування маршрутів загального користування.

Перевізники Чернігова стурбовані і виступають за чесний, прозорий і рівний для всіх конкурс.

Зважаючи на можливі ризики, перевізники написали лист-звернення до Чернігівського міського голови Владислава Атрошенка. Вони наполегливо просять мера Чернігова з метою недопущення упереджених і корупційних дій, а також порушення законодавства під час формування комісії та проведення конкурсів відсторонити від головування (під час проведення конкурсів) заступника міського голови Олександра Кириченка.

Окрім того, перевізники звертаються до представників будь-яких політичних сил – не переводити засідання конкурсного комітету в політичну площину та не використовувати все це для особистого піару.

Логічно, що має бути забезпечений прозорий склад конкурсного комітету, а головою комісії має бути неупереджена та незаангажована людина.

Із метою недопущення корупційних моментів перевізники просять долучитися до процесу всіх небайдужих представників громадськості та правоохоронних органів. Конкурс має відбутися чесно та прозоро. Адже від цього безпосередньо залежить майбутнє громадського транспорту в Чернігові. Якщо конкурс пройде чесно, Чернігів отримає якісні перевезення і зручну транспортну мережу.

02_2

Лист-звернення до Чернігівського міського голови з підписами перевізників

Андрій Кривенко

Ще статті по темі

Back to top button