Політика

Чи отримає Україна зброю?

Упродовж кількох років надання Україні летальної зброї іншими країнами-партнерами широко обговорюється на різних рівнях. Є як прибічники, так і противники такої підтримки.

Одні стверджують, що така допомога лише погіршить ситуацію на сході України і загострить конфлікт, інші запевняють, що наявність сучасного озброєння стримуватиме російського агресора.

До сьогодні серед дружніх до України країн – США, Канади, Польщі, Туреччини, низки європейських країн – триває дискусія на тему «Чи варто виходити на кардинально новий рівень підтримки?» Військовий одяг, натовські аптечки чи військові вживані авта, звісно, великий позитив, однак українським військовим конче необхідні джевеліни, набої, стрілецька зброя та високоточне військове обладнання. Питання й досі залишається на поверхні. Та все ж таки, наші сподівання небезпідставні.

В уряді США певні, що їм необхідно продовжувати політику протидії агресії з боку Росії, з її вторгненням на сході України та незаконною анексією Криму.

Про це днями заявив американський сенатор-республіканець від штату Теннессі Боб Коркер.

«…Я всіляко підтримую ідею надання Україні летального озброєння і вважаю, що ми повинні допомогти нашим союзникам чинити опір спробам силою змінити кордони. Україна не має залишатися сам на сам з російською агресією…», – сказав американський сенатор Боб Коркер.

Нагадаємо, ще в неділю, 31 липня, кандидат в президенти США Дональд Трамп заявив в інтерв’ю американському каналу АВС, що Путін не піде війною проти України.

«…Він не піде в Україну. ОК, щоб ви усвідомили. Він не піде в Україну, зрозуміло? Запам’ятайте це. Це точно…», – заявив Трамп.

Нагадаємо, що незаконну анексію Криму було здійснено саме військовими силами, а Росія зіграла визначальну деструктивну роль у конфлікті на сході України.

Ще статті по темі

Back to top button