Політика

До Сновська приїжджали урядові експерти ділити повноваження райради й ОТГ

В Україні триває процес децентралізації влади, створюються нові об’єднані територіальні громади. Сновський район один з небагатьох в Україні, в якому територія об’єднаної громади співпадає з межами району. В народі таке об’єднання називають «гібридним варіантом децентралізації».

З робочим візитом Сновський район відвідали представники робочої групи з функціонального обстеження райдержадміністрації та органів місцевого самоврядування з метою підготовки пропозицій щодо удосконалення територіальної організації влади, під головуванням директора Департаменту з питань місцевого самоврядування та територіальної організації влади Мінрегіону України Сергія Шаршова.

Під час свого перебування в районі члени робочої групи поспілкувались з керівництвом району та очільниками районної та міської рад, вивчили стан організації діяльності райдержадміністрації та рад, зокрема щодо надання адміністративних послуг та розмежування функцій, з метою усунення їх дублювання в роботі окремих структурних підрозділів.

Ще статті по темі

Back to top button