Політика

КП «Чернігівбудінвест» перевірили «по-тихому». І призначили «свого»?

Комунальне підприємство «Чернігівбудінвест», як і інші КП міста після зміни міського голови, перевіряла спеціально створена комісія.
Однак про це стало відомо тільки 22 березня під час виступу на круглому столі члена виконавчого комітету Чернігівської міської ради Юрія Власенка (на фото).
Цікаво, що на відміну від решти комісій, які були створені для перевірки КП, щодо цієї не було ані розпорядження міського голови, ні запрошень на участь для представників громадськості.
За словами Власенка, він був членом відповідної комісії з перевірки КП «Чернігівбудінвест».
«Комісія і справді була створена, але мені не відомо, чи оформлювалася вона документально, чи ні. Мене, як члена виконавчого комітету, запросили взяти участь у цій роботі. Я пропрацював питання пайової участі, питання договірних відносин і свої висновки передав для узагальнення», – розказав Юрій Власенко.
В свою чергу, відповісти на запитання, хто входив до цієї робочої групи і коли буде її звіт про перевірку, Власенко не зміг.
«В даному випадку у нас працювали окремі групи, знаю що запрошувалися фахівці з обліку і аудиту і перевіряли податкові надходження»,- зазначив член виконкому.
Присутній на круглому столі депутат міськради від БПП «Солідарність» Сергій Воробйов взагалі не знав про створення і роботу цієї комісії.
«Я не знаю чи створена комісія, питання це обговорювалося і питання лише у часі. Буде перевірятися і «Будінвест» у тому числі», – запевнив Воробйов.
За словами журналіста Ігоря Стаха, головним бухгалтером КП «Чернігівбудінвест» працює дружина позаштатного помічника міського голови, підполковника СБУ Геннадія Осипенка.
Нагадаємо, що у міській раді були створені спеціальні робочі комісії з перевірки низки КП міста, а саме: «Дільниця з контролю за благоустроєм міста», «Чернігівводоканал», «Паркування і ринок». Але ці комісії створювалися публічно, відповідним розпорядження міського голови, був відомий персональний склад цих комісій, до них входили представники громадськості.
Як з’ясував «ПіК» пізніше, ще 12 березня, обов’язки керівника КП «Чернігівбудінвест» став виконувати Горбатов Валерій Станіславович. Ця подія також не висвітлювалася.
За інформацією «ПіК», це призначення відбулося в рамках домовленостей міського голови Владислава Атрошенка та народного депутата від «Батьківщини» Валерія Дубіля.
Нагадаємо, що перед цим, за квотою «Батьківщини», був призначений заступник мера по архітектурі Валерій Бондарчук.

Джерело: SVOBODA.FM

Ще статті по темі

Back to top button