Політика

Куліч VS Атрошенко: деклараційний батл мільйонерів

Мережа «вибухнула» приголомшливими даними електронних декларацій українських чиновників. Мільярдні статків, розкішні будинки, раритетні колекції та шикарні авто – все це декларували українські політики. Задекларували свої статки і «вожді» Чернігівщини, зокрема, голова облдержадміністрації Валерій Куліч і міський голова Владислав Атрошенко.

Губернаторські «злидні»

За 2015 рік Валерій Куліч задекларував чимало «цікавого».

Нерухомість

Голова ОДА володіє 2 квартирами в обласному центрі, має 2 земельні ділянки в Чернігові й 1 в Рудці (записана на дружину), гараж, а також житловий будинок у місті вартість 2,5 мільйона гривень.

Цінності

Валерій Куліч задекларував 2 елітні годинники.

Автопарк Куліча

Щодо автомобілів, то в очільника області їх 7. Щоправда, 4 задекларовані на дружину. Губернатор володіє машинами: БМВ 740 Д (1 мільйон 125 тисяч), ВАЗ Нива 2121 (8500 гривень) і Тойотою (LAND CRUISER PRADO) за 831 тисячу гривень. Решта автівок у власності дружини: Тойота (VENZA) – 304 тисячі, HYUNDAI SANTA FE (326 тисяч), ВАЗ 21063 (4800 гривень) і БМВ Х4 за 1,5 мільйона гривень.

Корпоративні права

Валерій Куліч також задекларував «свій стосунок» до «агроімперії», тобто вказав підприємства, у яких має відсотки капіталу, а також юридичні особи, кінцевим бенефіціарним власником яких виступає. Йдеться про десятки мільйонів гривень.

Грошові активи:

Валерій Куліч тримає «вдома під подушкою» 5 мільйонів 200 тисяч гривень і 812 тисяч доларів.

Мерський розмах

Щодо чернігівського міського голови Владислава Атрошенка, то тут ситуація веселіша і рясніша.

Мер Чернігова може впевнено претендувати на неофіційний титул «Цар Чернігово-Київський».

Нерухомість

Владислав Атрошенко має 2 будинки (Чернігів та Іванівка), нерухомість у столиці – у тому числі квартира вартістю понад 10 мільйонів гривень, чимало земельних ділянок (деякі задекларовані на дружину). Окрім того, на дружину записані два будинки в Іванівці та квартира в Києві (750 тисяч гривень).

Щодо годинників, то у Владислава Атрошенка значно солідніша циферблатна колекція – 5 елітних годинників (вартість одного з годинників становить 1 мільйон 200 тисяч гривень).

БМВ пана мера

Утім, автопарк міського голови скромніший, ніж губернаторський. Владислав Атрошенко не має «раритетних» автівок «Нива» та «ВАЗ 21063». Родина міського голови задекларувала всього 2 машини: БМВ F02 750Ld xDrive (коштує майже 3 мільйони гривень) і Тойота Тoyota Rav4.

Писати про цінні папери, корпоративні права та «бенефіціарний список» підприємств, до яких має стосунок Владислав Атрошенко, можна дуже довго і дуже багато. Кожен може сам ознайомитися з цими списками тут.

Мер Чернігова тримає вдома 252 тисячі доларів, 35 тисяч гривень – у «Діамантбанку», 5700 гривень – в «Укрсоцбанку».

Судячи з електронних декларацій двох очільників і бізнес-партнерів, можна зробити висновок, що губернаторські і мерські справи йдуть непогано. Але все ж Владислав Атрошенко суттєво випереджає Валерія Куліча з погляду заможності.

Ще статті по темі

Back to top button