Перші вибори голів об’єднаних громад на ЧернігівщиніПолітика

Михайло Півень: Я знаю, як забезпечити Коропській громаді успіх, а людям – добробут

Підприємець Михайло Півень – серед тих, хто розвиває бізнес на Чернігівщині, створює нові високооплачувані робочі місця, сплачує податки у місцеві бюджети. Очолювана ним компанія «ПРОУН» спеціалізується на виробництві меблів, транспортних перевезеннях, будівництві, виробництві сільгосппродукції. Займається благодійною діяльністю – допомагає дітям з Черешенської школи-інтернату, воїнам АТО.

Михайло Олексійович прагне рухатися уперед, він готовий змінювати  власне життя і життя навколо. Він тричі обирався депутатом Чернігівської обласної ради і відомий місцевим мешканцям активної громадською позицією. Сьогодні він має амбітну мету – очолити новостворену Коропську об’єднану територіальну громаду, аби забезпечити їй економічне процвітання, а людям безпеку, комфортне життя і добробут.

Михайло Півень

Дата народження: 22 листопада 1956 року.

Освіта: вища, Київський інженерно-будівельний інститут, Національна академія державного управління при Президентові України

Посада – президент корпорації «ПРОУН».

Михайле Олексійовичу, чому прийняли рішення стати головою об’єднаної територіальної громади?

Маю успішний досвід управлінської діяльності із часу, коли очолював районну державну адміністрацію. Тоді моя команда реалізувала чимало проектів, зокрема щодо благоустрою райцентру, наведення порядку на вулицях Коропа і сіл району. Ми заснували Миколаївський ярмарок, який і дотепер – помітна подія у соціально-економічному житті краю. Але після революційних подій кадрову політику почали вирішувати за партійно-квотним принципом. Натомість я вважаю, що в державному апараті мають працювати професіонали, а не власники партквитків якоїсь із партій влади.

Я щиро підтримую децентралізацію. Вважаю, що об’єднання громад є перспективою відродження України. Але їх очолювати мають люди, які будуть одразу ефективно працювати, а не навчатися. Саме тому я вирішив балотуватися. Адже повністю знаю ситуацію, маю проекти розвитку Коропа, як центру об’єднаної громади, та інших населених пунктів ОТГ. Хочу продовжити добрі справи, які започаткував ще понад 10 років тому на посаді голови місцевої РДА.

Чому ідете на вибори самовисуванцем?

Це моє принципове рішення. Голова громади має бути над політикою. Я готовий вести діалог із представниками усіх політичних сил, але домінуючими для мене є інтереси людей, а не політиків. Сьогодні чимало партій паразитують на довірі народу, об’єднуючи у своїх лавах не господарників та управлінців, а брехунів і популістів.

Партійна приналежність часто розділяє громаду. Як і більшість наших громадян, я не сприймаю партії аграрних баронів та продажних чиновників. Вони прагнуть дерибану земель і активів громад, а не розвитку і добробуту. А людей бачать дармовою робочою силою на своїх плантаціях. Тож вважаю, що громада сьогодні потребує єднання. Тільки тоді вона буде сильною, а її мешканці – заможними. Тому відкинув усі пропозиції партійного висування і пішов кандидатом від людей і загалом від Коропської громади.

На чому зробите акцент у розвитку Коропської громади?

Я – єдиний кандидат на посаду голови ОТГ, який вміє заробляти кошти, а не просити їх у когось чи витрачати чужі. Я зароблятиму гроші для громади, бо знаю, як це робити. Як навести лад у нашому господарстві, зробити його прибутковим, аби ці прибутки відчували люди, а не аграрні барони чи продажні чиновники. І головне – я не буду їх красти, оскільки ніколи не користався службовими перевагами, завжди прагнув бути чесним перед собою і людьми.

Я добре обізнаний із економікою Коропщини. Формула економічного успіху громади проста: якщо працюватимуть підприємства, то люди матимуть роботу, заробітні плати і соціальний захист. Основні зусилля необхідно спрямувати на розвиток фермерства. Земля має належати не корпораціям, а людям, які на ній працюють. У селах варто створити по два-три фермерські господарства. Навколо будуть створюватися додаткові робочі місця – із постачання добрив, ремонту сільгосптехніки, переробки  городини, молока, м’яса.

Економічний прорив можливий за умови відродження економіки на території громади. З моєї точки зору, мають право на існування і колективні господарства. Кооперативи мають стати засобом інноваційного розвитку сільських населених пунктів. Для Коропської ОТГ відродження полягає у високотехнологічному розвитку агросектору. Ідеться про переробку продукції, відкритті технологічних ліній з виробництва соків, джемів, консервованих чи сушених овочів.

Наша громада має запаси торфу. Його видобуток може бути перспективною справою, зважаючи на зростаючу потребу в альтернативному паливі. Так само може розвиватися переробка деревини. Багато розмов про розвиток туризму, але замало досягнень. У Коропській громаді туризм також має перспективи. Треба над ними працювати.

Чи думали про перші кроки на посаді?

Перша справа – кадрові питання. В управлінні громадою мають працювати професіонали. Я зацікавлений у молодих енергійних кадрах, адже маємо думати про зайнятість і перспективи нового покоління .

Важливим питанням є схвалення бюджету громади. Із 1 січня 2017 року і освітня галузь, і медична у Коропській ОТГ мають отримати достатнє фінансування. Наполягаю на збереженні Коропської лікарні. Нікому не дозволю позбавити мешканців громади права на якісні медичні послуги. Необхідно зберегти лікарню, зміцнювати базу ФАПів у селах, підсилювати їх кадрово. Вважаю реальним завданням забезпечити фельдшерів у селах транспортом, адже вони допомагають людям, незалежно від погодних умов. Громада повинна допомогти їм. Необхідно подбати про забезпечення фахівців належними житловими умовами.

Мусимо збільшувати доходи громади і за їх рахунок організувати доплати місцевим медикам, вчителям, соціальним працівникам. Будемо створювати муніципальну поліцію, яка швидко і надійно захищатиме права наших мешканців.

Михайле Олексійовичу, що для Вас означає Короп?

Я пишаюся тим, що живу і працюю в Коропі. Тут за моїми проектами, як архітектора, і моїми фінансовими зусиллями зведено чимало споруд. Хочу і надалі розвивати цей край. Започаткована свого часу система прибирання міста, дозволяє тримати упевнено статус одного з найчистіших райцентрів України. Вважаю доречним повернути Коропу статус міста. Впевнений, це, хоч і невелике, але – місто, а не селище міського типу. Наші люди мають ментальність містян.

Прагну продовжити облаштування у Коропі комфортної зони відпочинку на березі озера Карпівка. Зараз воно замулене, але якщо його розчистити й упорядкувати, люди із задоволенням там відпочиватимуть.

За рік-два Короп можна зробити невпізнавано гарним. Наше містечко може стати найохайнішим і найзатишнішим на Чернігівщині. Я нікуди не збираюся їхати з Коропа, хочу, аби молодь мала тут перспективи, і після отримання освіти поверталася додому. Тож планую створювати інфраструктуру для життя і роботи, високооплачувані робочі місця, аби надії молодих людей на краще справджувалися вдома.

Я дійсно хочу, аби жителі Коропської громади мали добробут, затишок, безпеку і комфорт. І я готовий взяти відповідальність за втілення проектів, що дозволять забезпечити об’єднаній громаді успіх, а кожному мешканцю – комфорт і добробут.

політична реклама

Ще статті по темі

Back to top button