Політика

На Чернігівщині «Наш край» занепокоєний можливістю зриву виборів в Ічнянській ОТГ

*Актуально

На Чернігівщині представники партії «Наш край» занепокоєні ситуацією, що складається в Ічнянській виборчій комісії, та можливим зривом виборів в Ічнянській ОТГ. Про це повідомила керівник Чернігівської обласної організації політичної партії «Наш край» Ольга Чередник.

За її інформацією, кількість округів у цій громаді, згідно з рішенням ЦВК, має становити 26, і в кожному з них повинна налічуватися приблизно однакова кількість виборців (десь близько 700). За таким розподілом має бути утворено 13 округів в Ічні та 13 – в селах громади. «Водночас Ічнянська МВК, грубо порушуючи закон, утворила всього 5 округів у центрі громади, решту – в селах. У результаті, на одних дільницях кількість виборців сягає 2 000, а на інших – 130», – зазначила Ольга Чередник. Оскільки таке рішення незаконне, воно було оскаржене в суді. 29 вересня 2017 року Київський апеляційний адміністративний суд скасував рішення Ічнянської МВК про утворення округів та зобов’язав комісію утворити округи, відповідно до чинного законодавства України.

Між тим, проект рішення Ічнянської МВК, що відповідає виборчому законодавству, був розроблений, але під час засідання члени виборчої комісії знову затвердили той, що порушує закон та ігнорує рішення суду. Комісія, узурпуючи владу, не зважає на думку людей, які ухвалили рішення створити Ічнянську ОТГ, і порушує не тільки рішення суду, а й право громадян на вільне волевиявлення.

«Якщо комісія і надалі не дотримуватиметься закону, то вибори в Ічнянській ОТГ можуть не відбутися, оскільки учасники виборчого процесу не встигнуть висунути та зареєструвати кандидатів на голову та в депутати Ічнянської міської ради. Термін реєстрації кандидатів спливає 4 жовтня і необхідно діяти в рамках законодавства», – наголосила керівник обласної організації «Наш край».

Ольга Чередник зазначила, що політичні амбіції ставлять під загрозу бажання людей об’єднатися та покращити якість життя у своїй громаді, отримавши більше коштів і більше можливостей. «Маємо ситуацію, коли через порушення комісії та кулуарні домовленості окремих політичних сил на інтереси місцевих жителів, на жаль, узагалі не зважають», – констатувала вона.

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button