Політика

На Чернігівщині «Наш край» заявляє про бездіяльність виборчої комісії в Ічні

*Актуально

На Чернігівщині «Наш край» заявляє про бездіяльність міської виборчої комісії в Ічні щодо виконання рішення судів та утворення виборчих округів, згідно з чинним законодавством. Про це повідомила керівник Чернігівської обласної організації політичної партії «Наш край» Ольга Чередник.

За її інформацією, комісія не виконує рішення Київського апеляційного адміністративного суду щодо утворення виборчих округів. І навіть більше – учора в неіснуючих округах комісія зареєструвала кандидатів від однієї з політичних сил.

Крім того, 4 жовтня Чернігівський обласний апеляційний суд вдруге зобов’язав Ічнянську МВК сформувати виборчі округи пропорційно – як того вимагає чинне законодавство України.

«Чернігівська обласна організація «Нашого краю» підтримує політичну заяву партії щодо необхідності розпуску Ічнянської МВК», – зазначила Ольга Чередник.

У заяві партії наголошується, що округи створено непропорційно, а від кожного з них обиратиметься один депутат. «Ми переконані, що комісія свідомо сформувала округи так, щоб зірвати вибори. Тому вимагаємо від ЦВК розпустили виборчу комісію та сформувати нову», – йдеться в заяві партії «Наш край».

Як повідомлялося раніше, Ічнянська МВК замість створення округів з приблизно однаковою кількістю виборців створила округи зі значним дисбалансом – від 125 до 2 000 виборців в окрузі. 29 вересня 2017 року Київський апеляційний адміністративний суд скасував рішення Ічнянської МВК про утворення округів та зобов’язав комісію утворити округи, відповідно до чинного законодавства України. Однак це рішення членами комісії не виконується.

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

 

Ще статті по темі

Back to top button