Політика

«Наш край» Чернігівщини виступає за скасування абонплати за газ

Політична реклама

Партія «Наш край» вимагає скасувати щойно запроваджену абонплату за газ, що є по суті платою за користування газовими трубами.

Про це заявила керівник Чернігівської обласної організації ПП «Наш край» Ольга Чередник.

За її словами, позиція партії озвучена на всеукраїнському рівні, і вона має підтримку на регіональному, адже НКРЕКП змушує людей платити за право бути споживачем. «Для споживачів запровадили «податок на газові труби». Чи споживаєш газ, чи поїхав у відпустку або довгострокове відрядження – за газову трубу маєш заплатити. Заощадив ти газ чи ні – заплати абонплату», – зазначила О.Чередник.

Вона виокремила несправедливі аспекти запровадження абонплати.

«По-перше, плата знімається незалежно від того, чи було надано послугу. По-друге, люди платитимуть надміру, оскільки оплату встановлено на максимальну потужність лічильника, а не на фактичне споживання газу. По-третє, найбільше постраждають ті родини, які використовують газ лише для приготування їжі та не мають лічильника, – це з урахуванням того, що прилади обліку їм мали встановити постачальники послуги», – поінформувала О.Чередник.

На думку керівника Чернігівської облорганізації «Наш край», рішення НКРЕКП про абонплату для споживачів газу – чергова спроба ошукати людей.

«НКРЕКП ухвалила чергове несправедливе рішення, що встановлює фіксований дохід на користь олігархів. Окрім того, за висновком експертів, запровадження абонплати призведе до зростання рахунків за споживання газу для всіх. Тобто йдеться про чергове приховане підвищення тарифу», – резюмувала вона.

Як повідомлялося, раніше «Наш край» вимагав від НКРЕКП заборонити встановлення будинкових лічильників газу замість поквартирних. Окрім того, партія наголошувала, що встановлення індивідуальних лічильників – обов’язок постачальників послуг.

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button