Політика

«Наш край» домігся врахування пропозицій щодо ремонтів місцевих доріг на Чернігівщині

*Актуально

Керівник фракції «Наш край» у Чернігівській обласній раді Ольга Чередник під час розгляду бюджету області на 2018 рік внесла пропозицію щодо врахування подань керівників фракцій облради під час ремонту доріг місцевого значення в регіоні. На засіданні сесії вона порушила питання про порядок розподілу 426 млн грн субвенції на ремонт, будівництво доріг комунальної власності.

Голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч пояснив, що з наступного року всі місцеві дороги передано на баланс ОДА, а тому їх ремонтуватимуть із місцевих бюджетів. Він пообіцяв, що обов’язково зважатимуть на пропозиції керівників фракцій обласної ради. «Погодимо, де, як, куди будемо направляти ці кошти. Це не обов’язково, але я беру зобов’язання», – наголосив він.

Фракція «Наш край» підтримала схвалення бюджету Чернігівської області 2018 року, що передбачає доходи на рівні 6,174 млрд грн та видатки в сумі 6,170 млрд грн.

Крім того, Ольга Чередник озвучила пропозицію щодо необхідності призначення всіх керівників обласних комунальних підприємств за конкурсом. Вона зазначила, що на сьогодні керівників одних комунальних підприємств призначають за конкурсом, інших – без, тому є необхідність уніфікувати це рішення. Її пропозицію внесено як протокольне доручення сесії, і на наступну сесію має бути розроблено відповідний проект рішення.

Під час сесії обласної ради «Наш край» підтримав низку цільових програм, спрямованих на поліпшення якості життя в регіоні. Зокрема, програму соціально-економічного розвитку на 2018 рік, програму стимулювання до запровадження енергоефективних заходів населення, ОСББ та житлово-будівельних кооперативів Чернігівської області на 2018-2022 роки, програму інформатизації Чернігівської області на 2018-2020 роки тощо.

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button