Політика

«Наш край» ініціює фонд розвитку об’єднаних громад обсягом у 50 тис. гривень на виборчий округ

«Наш край» ініціює створення фонду розвитку об’єднаних громад для вирішення нагальних проблем їхніх мешканців.

Кожен обраний депутат матиме можливість витратити ці кошти із бюджету населеного пункту для виконання депутатських повноважень.

Вони будуть витрачені на вирішення проблемних питань виборців, покращення стану територій виборчого округу, благоустрій, встановлення дитячих майданчиків, покращення матеріального стану шкіл та садків, ремонт доріг, відновлення освітлення тощо.

Проекти для інвестування будуть визначатися під контролем громади, яка затверджуватиме кошториси на громадських слуханнях. Витрати кошти на інші потреби, окрім громадських, депутат не може, оскільки звітуватиме перед виборцями.

Досвід існування таких фондів Чернігівської міської та обласної рад виявився дієвим. Йог обсяги на кожен виборчий округ у 2016 році склали 100 тис. гривень. Відтак 50 тис. гривень є реальною сумою для ради об’єднаних громад.

«Наш край» наголошує, що наші депутати усі ці кошти, до останньої копійки, витратять в інтересах людей та громад. Закликаємо виборців підтримати наших кандидатів, оскільки чим більше депутатів «Нашого краю» отримають народну довіру, тим вищими будуть обсяги інвестицій у розвиток округів і добробут людей.

Запровадження фондів розвитку громади дозволить ефективно та прозоро витрачати кошти, отримані внаслідок фінансової децентралізації. Ініціатива «Нашого краю» — нової сили з підтримки місцевих громад – покладе край кримінальним схемам бюджетного дерибану з боку партій аграрних баронів і корумпованих чиновників.

Ми запроваджуємо нову європейську практику соціального захисту людей, і закриваємо можливості для обкрадання людей шахраями зі старих дискредитованих партій.

Успішна громада – добробут кожного!

Ще статті по темі

Back to top button