Політика

«Наш край» організував весняні толоки в селах Комарівської громади

Політична реклама

Активісти партії «Наш край» організували весняні толоки в селах Комарівської громади. Прибирання та благоустрій сільських територій уже відбулися в Комарівці, Прохорах і Красносільському. На прибирання масово вийшли жителі цих сіл – сонячна погода сприяла, аби навести порядок після зими.

Учасники толок поприбирали центральні частини сіл, пофарбували паркани, побілили й обрізали дерева. Люди працювали із задоволенням та завзяттям. Вони висловлювали упевненість, що в Комарівській об’єднаній територіальній громаді будуть створені умови для підтримки порядку в населених пунктах.

Повністю погоджується із земляками сільський голова Комарівки Юрій Кантур, який балотується на посаду голови Комарівської ОТГ. Він переконаний, що у громаді треба створити та забезпечити ефективну роботу комунального підприємства Комарівської територіальної громади, придбати спеціальну техніку, що дасть змогу суттєво покращити санітарний стан територій. Має намір організувати в громаді роздільне збирання пластику та скла.

Толоки за підтримки «Нашого краю» у квітні триватимуть і в інших селах Комарівської громади. Приміром, у Берестовці, окрім прибирання, ще й відбудеться встановлення лав поблизу сільського будинку культури.

Толока належить до давніх українських народних звичаїв. Її організовували на селі для виконання термінових робіт, що потребували значної кількості людей: збирання врожаю, вирубування лісу, спорудження будинків, спільний випас худоби тощо. Іноді толоку скликали для проведення громадських робіт (будування церков, шкіл, читалень, доріг тощо). У наш час толоки найчастіше організовують задля масового прибирання населених пунктів.

Комарівська громада – перша, що створюється у Борзнянському районі, – об’єднуватиме шість сільських рад, усього 12 сіл (Комарівку, Берестовець, Іллінці, Красносільське, Запоріжжя, Прохори, Шевченка, Смоляж, Ховми, Ворону, Линівку і Сидорівку).

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

 

Ще статті по темі

Back to top button