Політика

«Наш Край»: прожитковий мінімум має бути понад 3000 грн

Партія «Наш Край» вимагає наступного року збільшити прожитковий мінімум до реальних показників – до 3 080 грн. Про це на брифінгу у Верховній Раді сказав народний депутат, співголова партії «Наш Край» Антон Кіссе, коментуючи проект бюджету на наступний рік.

За його словами, через занижений прожитковий мінімум пенсії та зарплати українців вдвічі нижчі, ніж необхідно для забезпечення базових потреб.

«На сьогодні рівень прожиткового мінімуму майже вдвічі менший за реальний, тому ми вимагаємо передбачити його підвищення до реальних показників: з 1 січня – до 2 798 грн, з 1 травня – до 2 943грн, з 1 грудня – до 3 080 грн», – наголосив Антон Кіссе, додавши, що мінімальне зростання прожиткового мінімуму, наразі передбачене урядом, повністю з’їсть інфляція.

Водночас співголова «Нашого Краю» закликав уряд до послідовності.

«Представники Кабміну самі публічно заявляють, що на ці гроші неможливо прожити. Наприклад, міністр соціальної політики Андрій Рева в одному з інтерв’ю зізнався, що офіційний прожитковий мінімум в Україні вдвічі нижчий за реальний, а віце-прем’єр Павло Розенко заявляв, що реальний прожитковий мінімум становить 2400-2700 гривень», – наголосив Антон Кіссе.

Як відомо, вчора парламент ухвалив у першому читанні проект бюджету-2017, де розмір прожиткового мінімуму закладений на рівні 1 544 гривні, а протягом року заплановано двічі його підвищити: у травні – до 1 684 грн, та в грудні – до 1 762 грн.

ahr0chm6ly9nywxszxj5lm1hawxjagltcc5jb20vzda2ywnhymy5ytawodvjm2mznjq2mjg3ms9pbwfnzxmvotjhmmqwmwutzthmms00yti2lwflmwetmtm3zwnlymezytqylmpwzw

Ще статті по темі

Back to top button