Політика

«Наш край» вимагає від ЦВК зупинити фальсифікацію виборів на Луганщині

Кандидат у народні депутати від партії «Наш Край» Сергій Шахов звернувся до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та голови СБУ Василя Грицака із закликом втрутитися у ситуацію, що склалася навколо виборів народних депутатів у 114-му виборчому окрузі на Луганщині, та припинити провокації.

13567404_1941319046094530_6360037546269454345_n

Він повідомив, що нещодавно у своєму агітаційному виступі технічний кандидат «Опозиційного блоку» Микола Тасюк заявив, що Шахов нібито планує здійснити на нього напад.

Із метою запобігання провокаціям на свою адресу з боку Тасюка, Сергій Шахов звернувся до Авакова та Грицака з двома проханнями.

«По-перше, взяти під особистий контроль перебіг розслідування провадження щодо незаконного скасування реєстрації членів дільничних виборчих комісій у 114-му виборчому окрузі, до якого причетний Тасюк. А по-друге, надати охорону кандидату в депутати Миколі Тасюку, щоб захистити його, а також позбавити можливості інсценізувати напад на себе», – зазначив він.

«Зі свого боку наголошую, що я веду чесну виборчу кампанію і зацікавлений у тому, щоб всі учасники виборів діяли виключно в рамках закону», – запевнив Сергій Шахов.

13627255_1940495879510180_6252163685584498016_n

Нагадаємо, зранку 5 липня з сейфу ОВК зникла печатка.

«Триває підготовка до фальсифікацій в окрузі. Зранку лише 5 членів окружної виборчої комісії вийшли на роботу. Велика кількість кандидатів і довірених осіб, які звернулися із заявами про заміну членів дільничних комісій, не змогли зареєструвати їх через відсутність печатки та журналу реєстрації», – поінформував кандидат у народні депутати від «Нашого Краю» Сергій Шахов.

Ближче до обіду, зазначив він, секретар комісії таки з’явилася. «У присутності свідків і під відеозйомку було відчинено сейф. Печатки в ньому, звісно, не виявилося», – констатував він.

За словами заступника голови ЦВК Андрія Магери, з боку кандидатів у нардепи на виборчих округах №114 (Луганщина) і №206 (Чернігівщина) зафіксовані порушення під час передвиборчої кампанії.

Генеральний директор Комітету виборців України Олексій Кошель раніше вже повідомляв, що в 114-му виборчому окрузі відбувається спроба масової фальсифікації результатів виборів – виключення зі складу дільничних комісій представників низки політичних партій.

Така ситуація, на його думку, ставить під загрозу проведення демократичних виборів на Луганщині та може вплинути на результат волевиявлення виборців.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Еще бы и с черниговым наш край разобрался , а то там микитаь совсем страх потерял , скупает за кепойки голоса, а сам то в киеве миллиарды своимимм незаконными застройками наворовал

Back to top button