Політика

«Наш край» виступає проти підвищення пенсійного віку та вимагає публічного обговорення суперечливих питань

*Актуально

«Наш край» вимагає виконати пенсійне законодавство – осучаснити пенсії. Про це заявила керівник фракції у Чернігівській обласній раді Ольга Чередник.

За її словами, замість виконання чинного закону, уряд перейшов до прямого шантажу та продовжує проштовхувати пенсійну реформу.

«Сьогодні уряд ставить умову: або приймається пенсійна реформа, або пенсій ніхто не підвищуватиме. Тепер свої зобов’язання, передбачені законом, влада перетворює на ультиматуми, поставивши осучаснення пенсій у залежність від прийняття пенсійної реформи», – зазначила Ольга Чередник.

Вона також наголосила: у своїх заявах урядовці лукавлять про те, що підвищення пенсійного віку не буде.

«Уряд заявляє, що підвищення пенсійного віку не буде, але під час реалізації реформи буде підвищено мінімальний розмір страхового стажу – з 15 до 25 років. Людською мовою це означає, що уряд знайшов спосіб, як зменшити кількість пенсіонерів, формально не підвищуючи пенсійного віку. Тепер громадяни, які мали намір піти на пенсію, маючи мінімальний страховий стаж 15 років, втратять таку можливість та будуть змушені працювати на 10 років більше», – наголосила керівник фракції «Наш край» в обласній раді.

Партія звертає увагу, що в жодному разі не можна приймати пенсійну реформу на догоду МВФ. Будь-які зміни законодавства у цій сфері мають здійснюватися лише після широкого громадського обговорення та схвалення суспільством. Наразі Кабмін уникає публічного обговорення суперечливих питань:

  • підвищення мінімального страхового стажу до 35 років (замість підвищення вікового бар’єру);
  • скасування спецпенсій держслужбовцям і службовцям за вислугою. Під ударом опиняються посадовці найнижчих ланок державних органів влади, де рівень зарплат залишається низьким;
  • скасування страхових виплат інвалідам, учасникам бойових дій, отримувачам пільгових пенсій і багато інших.

Як відомо, в Меморандумі про економічну та фінансову політику в розділі про пенсійну реформу влада визнає необхідність реформування пенсійної системи.

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button