Політика

Нотатки сесії Чернігівської міськради від «Нашого краю»

Фракція «Наш край» підтримала в повному складі десятирічний мораторій на забудову зони природних ландшафтів лісопарку «Кордівка», обмеженої вулицями Савчука, Олега Міхнюка та Берегова.

Натомість внесення змін і доповнень до рішення міської ради від 30 листопада 2016 року №13/VII-8 «Про Комплексну цільову Програму розвитку житлово-комунального господарства міста Чернігова на 2017-2020 роки» фракція не підтримала. Причиною стало питання про будівництво дороги по вул. Береговій до пляжу довжиною 995 м і вартістю майже 17 млн гривень.

18716753_630618067146067_758405789_n

Депутати «Нашого краю» під час обговорення порушували питання доцільності існування цієї дороги, адже вона знаходитиметься в зоні підтоплення, крім того, проходитиме в зеленій зоні, що посилить антропогенний вплив на навколишнє середовище.

Секретар міської ради Віктор Бистров наголосив, що вартість дороги є необґрунтовано високою – за 1 м 16,9 тис. гривень, а використовуватиметься вона 3-4 місяці на рік за активного пляжного сезону. Однак до аргументів «Нашого краю» депутати не дослухалися.

Крім того, в «Нашому краї» зазначають, що значна кількість доріг Чернігова потребує ремонтів, особливо нагальною ця проблема є у дворах обласного центру Чернігівщини.

Питання «Про внесення змін до Програми сприяння збереженню і покращенню технічного стану житлового фонду міста та його безпечній експлуатації на 2017-2019 роки» фракція підтримала, оскільки йдеться про проведення за кошти міського бюджету експертизи аварійного житла у Чернігові. У партії «Наш край» рекомендують мешканцям аварійних будинків, зважаючи на історію з обвалом стіни в гуртожитку по вул.Попудренка, 16, звертатися до управління житлово-комунального господарства міської ради та Деснянської і Новозаводської районних у місті рад для проведення обстеження житла.

Також фракція «Наш край» підтримала підвищення тарифних розрядів педагогічним працівникам дошкільних, позашкільних і професійно-технічних закладів. Це рішення в інтересах значної кількості освітян Чернігова, тому депутати проголосували одностайно.

18741342_630618063812734_294506499_n

Натомість не голосували депутати «Нашого краю» за внесення змін до міського бюджету на 2017 рік, оскільки кошти на окремі об’єкти виділялися без відповідних проектів, а відтак, у цій ситуації можуть працювати приховані схеми розкрадання міського бюджету.

Принципова позиція «Нашого краю» стала підставою для зміщення з посади секретаря міської ради Віктора Бистрова. Питання про дострокове припинення повноважень секретаря міськради не було анонсоване і внесене до порядку денного наприкінці засідання сесії. Подання про дострокове припинення повноважень секретаря міськради зробили фракції БПП, Опозиційного блоку, ВО «Батьківщина» та Радикальної партії Ляшка. Представники цих сил, використовуючи сумнозвісні методи «регіоналів», об’єдналися в «широку коаліцію», щоб проводити дерибан землі та здійснювати «розпил» коштів міського бюджету. Але їм заважав секретар міськради Віктор Бистров, який міг фахово протидіяти незаконним схемам. Його звільнення відбулося необґрунтовано із порушенням процедурних питань.

Про політичну розправу над опонентами зазначили під час виступів і депутати з інших фракцій Чернігівської міської ради.

Фракція «Наш край» у Чернігівській міській раді заявила про позбавлення права депутатів на свою позицію, що не збігається з позицією міського голови, та спробу узурпації влади в міській раді.

«Наш край» виступає проти корупційних схем у міській раді та працює в інтересах чернігівців.

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button