Політика

Нюанси Державного бюджету на 2017-й: кому перепаде найбільше

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив, що до кінця вересня уряд повинен представити перший сценарій Державного бюджету на 2017 рік. Як зазначив глава уряду, основні пріоритети вже проставлені, і Кабінет Міністрів працюватиме над тим, щоб зробити новий проект Бюджету більш чесним і справедливим.

«Ми чітко зробили пріоритизації наших завдань: оборона і безпека, економічне зростання й інфраструктура, питання збереження децентралізації, підтримка аграріїв, введення більш активної енергоефективності, також ми повинні підтримати машинобудування в країні», – заявив прем’єр.

Крім озвучених пріоритетів, Володимир Гройсман звернув увагу, що освіта в Україні також стоїть на першому місці. Міністерство фінансів спільно з Міністерством освіти і культури висунули нещодавно ініціативу – скасувати стипендії для учнів і залишити тільки соціальні виплати для сиріт, інвалідів та інших. Проте на відкритті засідання ВРУ Президент Петро Порошенко чітко висловив свою позицію з цього питання: він не підпише Бюджет, якщо там буде прописане скасування стипендій і бюджетних місць на магістратурі. Водночас  Прем’єр-міністр повідомив, що вчителям необхідно підвищити зарплату і зробити все можливе для поліпшення умов освіти в країні.

Фінальний проект Бюджету на 2017 рік повинен був бути підготовлений і представлений 15 вересня поточного року, проте Гройсман повідомив, що уряд не вкладається в термін, тож Державний бюджет презентують до кінця місяця.

Ще статті по темі

Back to top button