Політика

Олігархи плескають у долоні, почувши про плани Кличка забрати зруйновані тепломережі, – Мазурчак

Мер Києва Віталій Кличко має офіційно пояснити, чому він планує забрати у Київенерго лише зруйновані тепломережі, забувши про прибуткові ТЕЦ та котельні.

Про це заявив співголова партії “Наш край” Олександр Мазурчак, коментуючи новину про намір КМДА забрати у «Київенерго» тепломережі.

За його словами, міська влада має чітко розуміти, що теплопостачання від «Київенерго» – це не лише труби, а ще й система теплогенерації, в якій на сьогодні дві ТЕЦ та понад півтори сотні котелень.

«Якщо прес-служба КМДА правильно передала гучні заяви Кличка щодо розірвання контакту із «Київенерго» й він планує забрати лише тепломережі, то треба розуміти, що місто отримає у спадщину сотні кілометрів зношених труб, які працюють на останньому диханні.

Тому ми вимагаємо від Кличка насамперед пояснити, чи не забув він про котельні та ТЕЦ. І як він буде забирати ТЕЦ, які є приватизованими у частині вироблення електроенергії», – заявив Олександр Мазурчак.

Окрім того, він впевнений, що влада повинна не просто забрати тепломережі та теплогенерацію у «Київенерго», а змусити монополіста провести повну модернізацію та капітальний ремонт об’єктів перед поверненням.

«Якщо забрати все, як є, – без ремонту, місто отримає лише проблеми та видатки, які оплатять кияни. Олігархи плескають у долоні, почувши про плани мера», – зазначив він.

Також Олександр Мазурчак додав, що партія неодноразово наголошувала на тому, що місто має завчасно провести конкурс на обслуговування системи теплопостачання у столиці, щоб у сильних інвесторів був час для підготовки до конкурсу.

Співголова партії «Наш край» наголосив, що за 15 років оренди тепломереж «Київенерго» заробляло мільярди гривень на експлуатації комунального майна.

«Частина цього заробітку – «зекономлені» на ремонті інфраструктури кошти», – підсумував Олександр Мазурчак.

Стан зношеності тепломереж столиці близький до критичного і сягає до 80%.

Нагадаємо, днями Віталій Кличко заявив, що Київ не має наміру продовжувати контракт із ПАТ «Київенерго» щодо управління тепловими активами міста. «Концесія завершується наступного року. І ми розглядаємо можливість або передати всі тепломережі в муніципальне управління, або залучити міжнародних операторів (зараз ведуться такі переговори), які можуть взяти мережі в ефективне управління», – зазначив він.

Ще статті по темі

Back to top button