Політика

Парламент дав «зелене світло» виборам у «проблемних» громадах Чернігівщини

Сьогодні, 8 вересня, за зверненням Мінрегіону Комітет Верховної Ради з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування надав роз’яснення Центральній виборчій комісії щодо проведення перших місцевих виборів в об’єднаних територіальних громадах, розташованих на території суміжних районів, та в разі добровільного об’єднання територіальної громади міста обласного значення із територіальними громадами інших сіл, селищ, міст без внесення змін до меж відповідних районів.

Про це повідомив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко:

«Виборам в об’єднаних територіальних громадам бути! Ще одну перешкоду на шляху децентралізації усунуто. Парламентський комітет із питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування одностайно проголосував за роз’яснення Центральній виборчій комісії. В них чітко йдеться про те, що в ЦВК немає юридичних підстав не призначати вибори:

— у разі входження територіальної громади, розташованої на території суміжного району, до складу ОТГ, адміністративний центр якої знаходиться в межах іншого району;

— у разі добровільного об’єднання територіальної громади міста обласного значення із територіальними громадами інших сіл, селищ, міст без внесення змін до меж відповідних районів.

Дякую народним депутатам за підтримку!»

Як ми вже раніше повідомляли, на Чернігівщині склалося кілька ситуацій, коли населені пункти, що хочуть об’єднатися в єдину територіальну громаду, знаходяться в різних районах.

Ще статті по темі

Back to top button