Політика

Перша сесія у Козелецькій ОТГ пройшла з порушеннями Закону?

Голова Козелецької районної державної адміністрації Володимир Швед ще не склав повноважень очільника району, утім, уже взяв безпосередню участь у першій сесії Козелецької селищної ради VІІІ скликання, що відбулася 17 травня цього року. Цим він порушив Закон України «Про державну службу».

Нагадаємо, на виборах у Козелецькій об’єднаній територіальній громаді, що відбулися 30 квітня, Володимир Швед увійшов до депутатського складу ради, а тому мусив обирати – або і далі залишатися на посаді голови райдержадміністрації, або бути депутатом Козелецької ОТГ.

І хоч на сайті Козелецької РДА Володимир Швед значиться як голова адміністрації, проте на першій сесії восьмого скликання Козелецької селищної ради він є у списках із поіменним голосуванням, що оприлюднені на сайті Козелецької селищної ради.

До речі, новообраний депутатський склад проголосував за важливі пункти порядку денного сесії. Це зокрема обрання секретаря, затвердження структури та чисельності апарату селищної ради, призначення заступників голови селищної ради, утворення виконавчого комітету та постійних комісій.

Відповідно до п.3, ч.3, ст.10 Закону України «Про державну службу» забороняється суміщати державну службу зі статусом депутата місцевої ради, якщо такий державний службовець займає посаду державної служби категорії «А». Голови адміністрацій належать до держслужбовців цієї категорії.

Швед Володимир, порушивши законодавство, підставив і голову обласної державної адміністрації Валерія Куліча, основним завданням якого на цій посаді є забезпечення виконання законів України на території області.

На факт порушення законодавства посадовою особою повинні звернути увагу правоохоронні органи.

Читайте новини ЧЕline у Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button