Політика

Політична помста: на Чернігівщині голову райради «вигнали» з посади

На останній сесії Сновської районної ради відбулася резонансна подія – депутати висловили недовіру голові районної ради Павлу Мірошниченку.

Щоб прояснити ситуацію, ЧЕline звернувся по коментар із цього приводу до головного фігуранта історії. Павло Мірошниченко охоче погодився відповісти на всі запитання. До речі, рішення депутатів він вважає помстою.

«Усе пов’язане з тим, що я зайняв друге місце на виборах на голову об’єднаної територіальної громади. А також те, що я перед виборами вийшов зі складу партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність». До речі, коли я балотувався, то навіть погрози отримував. Мовляв, якщо підеш на вибори, в районній раді і в районі взагалі не працюватимеш. Ось у мене такі пояснення», – сказав екс-голова райради.

За словами Мірошниченка, під час голосування за його відставку сталася фальсифікація.

«Відповідно до регламенту нашої районної ради для висловлення недовіри потрібно не менше двох третин голосів від загального складу депутатів. Це 18. Щоправда, дехто з депутатів вважає, що це 17.

Але на сесії, коли було голосування, на мою думку, відбулася фальсифікація. Бо один із бюлетенів був визнаний недійсним, а його в протоколі записали дійсним. То, як розібратися,було не 18 голосів, а 16. І це бачили всі присутні в залі», – заявив він.

Та, попри вказаний факт, відповідно до розпорядження заступника голови районної ради, Мірошниченко був звільнений 30 грудня. Тоді ж він забрав трудову книжку й одразу ж після Нового року став на облік у центр зайнятості.

Щоправда, ще не сплинув час, коли чоловік може оскаржити рішення колег-депутатів.

«На даний час для себе ще не ухвалив рішення, як діятиму і чи судитимусь», – заявив він.

Наразі центр зайнятості шукає вакансію колишньому посадовцю. А він обіцяє розглянути всі запропоновані варіанти. Однак, Мірошниченко має і свій варіант працевлаштування.

«Я військовий. Можливо, піду служити у Збройні сили України або в інші військові формування, можливо, піду в прикордонники чи в поліцію», – заявив чоловік.

Ще статті по темі

Back to top button