Політика

Російські теле- й радіопередачі вилучать з квоти європейського продукту

Президент України Петро Порошенко 12 вересня підписав закон про вилучення російських теле- й радіопередач із квоти європейських.

Про це ЧEline повідомили у Національній раді України з питань телебачення та радіомовлення.

Відповідно до прописаних положень російський аудіовізуальний продукт вилучається із квоти європейського продукту на телебаченні та радіо (крім супутникового мовлення).

Тепер частина 4 статті 28 Закону України «Про телебачення і радіомовлення» буде викладена в новій редакції:

«Ліцензіати (крім супутникового мовлення) у проміжках часу між 07.00 та 23.00 повинні дотримуватися таких пропорцій між українськими та іноземними передачами:

— передачі європейського виробництва, а також США та Канади повинні становити не менше 70 відсотків загального тижневого обсягу мовлення, у тому числі не менше 50 відсотків загального тижневого обсягу мовлення – передачі українського виробництва;

— у радіопрограмах музичні твори українських авторів і виконавців повинні становити не менше 50 відсотків загального щотижневого обсягу мовлення.

Для цілей цієї частини передачею європейського виробництва вважається передача, створена однією або декількома юридичними особами – резидентами держав, що ратифікували Європейську конвенцію про транскордонне телебачення.

До передач європейського виробництва, крім випадків, визначених цією частиною, також належать передачі, виготовлені на замовлення юридичних осіб — резидентів держав, що ратифікували Європейську конвенцію про транскордонне телебачення, якщо безпосереднім виробником таких передач також є особи — резиденти таких держав.

Закон набирає чинності з дня, наступного після опублікування.

Ще статті по темі

Back to top button