Політика

Ще один чесний радикальний і його кримінальні родичі

Радикального Анатолія Хавила знає мало не кожен. Нині він очолює Борзнянську районну адміністрацію і є депутатом обласної ради. Одіозний і самовпевнений, як і всі в Радикальній партії Олега Ляшка.

Партійці всі поводяться однаково, немов за спеціальним сценарієм: конфліктні та неврівноважені. Такий і пан Анатолій. У ЗМІ його ім’я також неодноразово звучало. Наламав він дров і під час виборів – рік тому він влаштував перегони з автомобілем агітаторів, які начебто поширювали негативну інформацію про його лідера Олега Ляшка. Так гнався, що потрапив у ДТП.

Хоч кримінальне провадження за фактом не відкрили. Тоді він вирішив помститися агітаторам, написавши заяву до прокуратори.

Мовляв, терпіти не може правопорушень. До обласної ради його обрали, а потім – призначили на посаду голови Борзнянської райдержадміністрації. Хоча, як він повідомив журналістам тижневика «Вісник Ч», не дуже й прагнув він на цю посаду. Але змушений був, бо так наказав лідер.

Цитуємо: «На цю посаду я не дуже-то і рвався. Та останнє слово було за народним депутатом Олегом Ляшком. Сказав «Єсть!» — і пішов».

Нині Анатолій Хавило очолює комісію обласної ради з питань бюджету та фінансів. І все так само на кожному засіданні обласної ради намагається викривати злочинні угрупування. То він керівника «Облагролісу» підозрює, то керівника Фонду комунального майна.

Та, як-то кажуть, в чужому оці і порошинку бачить, а в своєму і сучка недобачає. Так і радикальний Хавило: не помітив крадійку й розтратницю у власній сім’ї.

За дивним збігом обставина саме рідна сестра Анатолія Хавила очолювала Борзнянську районну виборчу комісію з виборів голів сільських та селищних рад та депутатів до місцевих рад. Олексієнко Тетяна Петрівна також належить до радикальної партії Олега Ляшка. Та й у виборчому процесі не новачок, як стверджує суддя Борзнянського районного суду. Саме суддя Страшний О.М. головував у розгляді справи про розтрату та власне збагачення однієї голови районної виборчої комісії.

Нею, дивина та й годі, стала сестра Анатолія Хавила – Тетяна Олексієнко. Вона одноосібно розпорядилася виборчими грішми в сумі 48 230 гривень. Ці гроші на власний розсуд розділила по 4 134 гривні між 11 членами комісії, які виконували її власні завдання при проведенні виборчого процесу. Про себе також не забула. Та двом – по 1378 гривень.

Цю виплату назвала премією. Борзнянський районний суд, зважаючи на щиросердне зізнання та відшкодовані збитки, присудив Тетяні Петрівні рік умовно. І заборонив їй обіймати посади у виборчому процесі протягом двох років.

Ще статті по темі

Back to top button