Перші вибори голів об’єднаних громад на ЧернігівщиніПолітика

Страшний сон чиновників і аграрних баронів став реальністю: в ОТГ бюджет формуватимуть люди на місцях (ІНФОГРАФІКА)

Українці завжди жили в умовах, коли так зване покращення життя диктувалося згори. І фінансування на всі ці «псевдопроекти» розписували корумповані чиновники без урахування реальних потреб на місцях. Звісно, бюджет посадовці розписували таким чином, щоб ласий шматок собі в кишеню покласти. Але ера підлих фінансових махінацій завершена.

Адже децентралізація відбирає в нахабних можновладців можливість провертати фінансові оборудки. Саме тому чиновницька армія і воювала проти об’єднання громад. Адже вони чудово розуміли, що реформа децентралізації дійсно спрямована на покращення життя звичайних людей, а не хабарників. А відтак – красти більше не вдасться.

Партії аграрних баронів і продажних чиновників обслуговують інтереси місцевих кланів, які контролюють доступ до влади і ресурсів. Громади разом із «Нашим краєм» мають вивести корупціонерів із влади.

Мрії простих людей здійснилися – в об’єднаних територіальних громадах формування бюджету відбуватиметься на місцях. Тобто долю населених пунктів вирішуватимуть не чинуші з обласних та районних центрів, а люди, яким ви довіряєте, з якими живете на одній вулиці. Не треба їздити відбивати поклони в державні адміністрації, аби, наприклад, там дали «зелене» світло на початок будівництва дитячого садка, якого у вашому селі ніколи не було.

За словами виконавчого директора Чернігівського регіонального відділення Всеукраїнської асоціації сільських і селищних рад Ірини Грозенко, саме завдяки децентралізації стало реальним у кожній громаді побудувати дитячий садок, школу, лікарню, відремонтувати дороги та об’єкти інфраструктури. До речі, Ірину Грозенко на Чернігівщині називають «мамою децентралізації».

Адже вона доклала дуже багато зусиль, щоб зрушити з місця «децентралізаційний затор», щоб в області створювалися об’єднані територіальні громади. Залишаючись вірною своїм ідеалам, Ірина Грозенко йде на вибори у Лосинівську громаду Ніжинського району від політичної партії «Наш край». Адже «Наш край» іде на вибори, аби захистити інтереси об’єднаних громад та покращити добробут кожної родини.

«Наш край» – гарант децентралізації в інтересах звичайних людей, а не чиновників. Вибори до 11 об’єднаних територіальних громад – заслуга виключно «Нашого краю». Ми послідовно і системно захищаємо права людей.

Своєрідною «чарівною паличкою» є багатомільйонні субвенції з фонду регіонального розвитку для ОТГ. Окрім того, на місцях у громаді залишається 60 % податку на дохід з фізичних осіб, 5 % акцизного збору (податок з продажу тютюнових та алкогольних виробів, а також паливно-мастильних матеріалів), земельний податок (100 %), екологічний збір (100 %), туристичний збір (100 %). Всі ці податки суттєво наповнять місцеву казну.

Окрім того, громади повинні працювати над тим, щоб провести ревізію земель і ревізію діяльності аграрних баронів. Адже на Чернігівщині чимало латифундистів, які роками обробляють гектари, заробляють мільйони і за це не платять жодної копійки податків. Ці аграрії чинять шалений тиск і виступають проти децентралізації, адже вони не переживають за добробут простих людей, а цинічно набивають свої кишені грошима. Вони експлуатують селян, збіднюють наші родючі землі, ще і податки не платять.

Як бачимо, завдяки децентралізації і правильному формуванню бюджету на місцях життя в об’єднаних громадах стане справді комфортним. Недарма ж успішні ОТГ Чернігівщини (Кіптівську і Парафіївську) називають «децентралізаційним раєм».

Ваша громада також може стати «децентралізаційним раєм».

Голосуючи за «Наш край», ви обираєте успішність громади, добробут родини, здоров’я та якісне життя у своєму населеному пункті. Голос за партії аграрних баронів та продажних чиновників – це злидні, несправедливість і корупція.

15271252_555769541297587_1335404666_o

Політична реклама

Ще статті по темі

Back to top button