Політика

Трамп – офіційний претендент на посаду президента США

Світ майже рік спостерігав за запеклою боротьбою на кокусах і праймеріз у США, і перегони лідерів штатів були цікавими і напруженими.

Нагадаємо, що чинний президент США Барак Обама восени 2016 року має залишити будівлю Білого дому.

Протягом передвиборчої ходи було чимало гідних кандидатів від республіканців і демократів, однак, що ближче до осінніх виборів у США, то дедалі зрозуміліше, що у фінал вийдуть врівноважена і стримана Клінтон від демократів та експресивний і дивакуватий республіканець Трамп.

І ось республіканці нарешті визначилися зі своїм кандидатом. Мільярдер Дональд Трамп прийняв президентську номінацію від Республіканської партії США. У Клівленді в штаті Огайо, виступаючи перед делегатами з’їзду партії з програмною промовою, Трамп заявив, що «з повагою» приймає пропозицію партії. Він пообіцяв привести США «назад до безпеки, процвітання і миру».

Примітно, що деякі учасники конференції тоді намагалися влаштувати протест і змінити умови голосування, щоб не допустити висунення Трампа, але лідери партійного комітету не прийняли до уваги їхні вимоги.

Наприкінці травня з’ясувалось, що Трамп набрав достатню кількість голосів на праймеріз для висунення як кандидат від партії. Його суперники по партії вийшли з передвиборних перегонів ще до закінчення попереднього голосування.

Нагадаємо , що президентські вибори США пройдуть в листопаді 2016 року. Згідно із законодавством, чинний президент Барак Обама не може балотуватися, бо займає цей пост уже два терміни. Очікується, що кандидатом від Демократичної партії стане колишній держсекретар Гілларі Клінтон.

Ще статті по темі

Back to top button