Політика

У Чернігові «Наш край» подбав про премії для медпрацівників і вчителів

*Актуально

Депутати партії «Наш край» під час сесії Чернігівської міської ради порушили питання про виділення додаткових коштів для медичних і педагогічних працівників.

Як повідомив депутат міськради від «Нашого краю» Віктор Бистров, у змінах до міського бюджетуЧернігова на 2017 рік вносилася правка про перенесення заощаджених коштів (перед кожним медзакладом в обласному центрі було поставлено завдання заощадити місячний фонд зарплати працівників) на капітальні видатки в інших сферах. Тобто, кошти з фонду зарплати медиків будуть витрачені на ремонти в інших закладах чи придбання обладнання.

«Умови оплати праці медичних працівників у Чернігові не найкращі, тому є необхідність виділення певних коштів з бюджету міста на преміальний фонд –щоб люди отримали не тільки гарантовані держави мінімальні зарплати, а й преміальні виплати», – наголосив Віктор Бистров під час виступу у сесійній залі. В процесі обговорення цього рішення досягнуто згоди про те, що 1,5 млн грн будуть спрямовані на премії працівникам медичної галузі і стільки ж – освітянам.

Занепокоєння рівнем оплати медичних працівників висловила й депутат міськради від партії «Наш край», головний лікар міської дитячої поліклініки №2 Ганна Якубова. Вона зауважила, що кадрове забезпечення лікарями є дуже тривожним, оскільки наступного року оклад лікарів розрахований на рівні 3735 грн. на місяць, медсестер – 3723 грн. і стільки ж для молодшого медичного персоналу.

«Наш край» і надалі буде захищати працівників бюджетної сфери Чернігова. Зараз наближаються новорічні свята, і ми прагнемо, щоб у мешканців Черніговабувпозитивний настрій. Додаткові кошти стануть у нагоді медичним працівникам і педагогам», – зазначив Віктор Бистров.

Підписуйтеся на сторінку «Наш край» — Чернігівщина (https://www.facebook.com/nashkray.chernihiv/?ref=br_rs), щоб бути обізнаними щодо останніх новин про діяльність депутатів та активістів партії.

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button