Політика

Уряд хоче перекласти на місцеві бюджети загальнодержавні проблеми

*Актуально

Уряд у проекті бюджету на 2018 рік передбачає фінансування з місцевих бюджетів витрат на пільги громадянам на опалення, електроенергію, водопостачання та відведення, сплату комунальних послуг, утримання будинків і прибудинкових територій, вивезення побутового сміття. Як повідомила керівник фракції «Наш край» у Чернігівській обласній раді Ольга Чередник, замість субвенції з держбюджету це покладається на місцевий бюджет.

За її словами, неспроможність уряду проводити збалансовану фінансову політику в умовах реформи децентралізації відображається в пільгах у сфері ЖКГ на суму 7 млрд грн, які уряд перекладає на місцеві бюджети.

«Крім того, в держбюджеті слід передбачити адресну грошову допомогу на пільгове перевезення окремих категорій громадян і перевести на обласний рівень фінансування системи професійно-технічної освіти», – переконана Ольга Чередник.

На її думку, влада вкотре намагається позбутися тягаря та скинути з себе відповідальність на місцевий рівень. З одного боку, влада декларує збільшення місцевих бюджетів та розширення їхніх можливостей для розвитку, а з іншого – намагається перекласти ще більше витрат на них.

У такий спосіб центральна влада намагається зробити винною у неспроможності захистити громадян у сфері ЖКГ місцеву владу.

Партія «Наш край» вимагає забезпечити надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на пільги та субсидії по ЖКГ у повному обсязі. Не можна перекладати загальнодержавні гарантії та витрати на місцеві бюджети.

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button