Перші вибори голів об’єднаних громад на ЧернігівщиніПолітика

Успішна громада – добробут кожної родини

За чверть століття, що минули з часу проголошення Незалежності України, у нашій державі не сталося суттєвих змін щодо покращення якості життя людей. На центральному рівні проходили зміни політичних сил, відбувалися революції, однак на місцях система влади залишалася у законсервованому вигляді. «Фасадні» зміни ніби відбувалися у роботі місцевого самоврядування, але до кардинальної перебудови справа за стільки років не дійшла. І ось тепер реформа децентралізації зможе по-іншому вибудувати роботу влади на місцях, максимально наблизивши її до людей.

Об’єднання громад – шлях до процвітання

Завдяки добровільному об’єднанню люди в містах і селах почнуть жити краще і заможніше, бо матимуть роботу в рідному населеному пункті, зможуть утримувати родину, а не поневірятимуться у пошуках кращої долі. Адже громадам, наділеним повноваженнями і фінансовими ресурсами, будуть потрібні кадри, яких шукатимуть серед місцевих. За це послідовно виступала лише одна українська політична сила – «Наш край».

На відміну від призначених не за професійним, а політичним принципом голів адміністрацій, місцеві жителі зацікавлені в розвитку рідних населених пунктів. А тому ліпше дбатимуть про економічний розвиток територій, підприємництва та залучення інвестицій. До речі, і суттєва кількість податків, які платитимуть місцеві бізнесмени, осідатимуть у місцевій казні. Саме громада відповідатиме за утримання та будівництво доріг, благоустрій і пасажирські перевезення. Адже кому, як не місцевим, знати, скільки автобусних рейсів і куди потрібно, де на дорозі яма, а де треба навести лад.

Громади також отримають делеговані повноваження. Тобто такі повноваження, які сьогодні мають міста обласного значення. Наприклад, селяни, не озираючись на відділи освіти райадміністрацій, зможуть самі управляти школами й дитсадками, вирішуватимуть, скільки їх потрібно і скільки зможуть утримати. Те саме стосується спортивних, культурних і медичних закладів.

Отже, іншого прогресивнішого шляху для територій, аніж децентралізація, не існує. Лише завдяки їй у населених пунктах будуть очевидні результати. Йдеться про відремонтовані дороги, освітлені вулиці, оновлені амбулаторії, школи, дитячі садочки, водогони та тепломережі, формування місцевої варти. А це те, що потрібне людям, аби почуватися у своєму населеному пункті комфортно. Успішна громада – добробут кожного!

Роль «Нашого краю» у створенні об’єднаних громад Чернігівщини

Реформа місцевого самоврядування, що зараз проходить в Україні, може суттєво покращити життя на місцях – у селах та невеликих містечках, стати тим поштовхом, що сприятиме відродженню українського села. Але це не означає, що створення об’єднаних територіальних громад відбувається безперешкодно.

У 2015 році у Чернігівській області було створено п’ять об’єднаних громад. Дві з них – у Кіптях Козелецького району та Парафіївці Ічнянського району – очолюють представники «Нашого краю». Їхній досвід на сьогодні у регіоні є показовим – у громадах, завдяки отриманим додатковим фінансам, триває активна робота щодо поліпшення якості доріг, вуличного освітлення, поліпшення матеріально-технічного забезпечення шкіл, дитячих садків, будинків культури. До речі, бюджет Парафіївської ОТГ за рік збільшився із 5,5 млн грн. до 23,5 млн грн., Кіптівської ОТГ – із 3,4 млн. грн. до 14 млн. гривень.

До речі голова Кіптівської ОТГ Володимир Кучма зазначив, що обласна влада декларує підтримку децентралізації, а насправді нічого не допомагає. Незважаючи, що сільрада розташована над автодорогою до Києва, за рік до В.Кучми не заїхав, ані голова ОДА, ані голова обласної ради. Обласна влада Чернігівщини, разом із Аграрною і Радикальною партіями, «Батьківщиною», «Народним фронтом» та БПП підтримують громади лише на словах.

«Наш край» — єдина партія в Україні, яка всі зусилля спрямовує на захист інтересів місцевого самоврядування. Ми змусили владу розпочати децентралізацію. І ми стали гарантами її продовження та успішного завершення.

Непарламентська політична сила «Наш край» зрушила процес децентралізації на Чернігівщині. Саме «Наш край» боровся проти децентралізаційного саботажу агробаронів і продажних чиновників.

«Наш край» — гарант децентралізації в інтересах громад, а не чиновників. Ми – за чесну децентралізацію! Нинішні вибори до об’єднаних громад – виключна заслуга «Нашого краю». Ми – єдині, хто вимагав їхнього призначення і ми захистили права громад. І будемо захищати права новоутворених громад.

Чому треба підтримувати на «Наш край» на виборах 11 та 18 грудня

Присутність депутатів від «Нашого краю» у складі рад об’єднаних громад – гарантія чесної децентралізації в інтересах громад для підвищення добробуту кожної родини. На сьогодні усі провладні партії виявилися нездатними припинити війну. Вони за роки зруйнували економіку, підвищили тарифи і довели народ до зубожіння.  Представники чинної влади набрали кредитів, які повертатимуть наші діти та онуки, збільшили корупцію і злочинність, нахабно саботують децентралізацію. Висуванці цих продажних партій за роки при владі збагатилися у рази.

Статки партій аграрних баронів ростуть, як на дріжджах. Їхні мільярди в електронних деклараціях шокували Україну і світ. Вони зганьбили у парламенті і вони не вартують довіри нашої громади.

Мешканці аграрних регіонів не можуть голосувати за партії аграрних баронів. Вони нещадно експлуатують селян за мізерну зарплатню. Вони руками своїх посіпак за безцінь скуповують молоко, практично безкоштовно користуються сотнями гектарів землі і не платять жодних податків.

Мусимо сказати НІ на ВИБОРАХ представникам ПАРТІЙ АГРАРНИХ БАРОНІВ ТА КОРУМПОВАНИХ ЧИНОВНИКІВ. Ми маємо ГОЛОСУВАТИ ЗА СИЛУ, ЯКА ЗАХИЩАЄ ІНТЕРЕСИ ЛЮДЕЙ, — ПАРТІЮ «НАШ КРАЙ». Партія «Наш Край» збільшить у рази бюджети об’єднаних громад та залучить у їхній розвиток інвестиції. Ми створимо нові високооплачувані робочі місця, будемо дбати про здоров’я і безпеку людей, про добробут кожної родини.

 Політична реклама

Ще статті по темі

Один коментар

Back to top button