Політика

«Ви не закриєте нам рота». ЧЕline розпочав акцію проти утисків свободи слова в Україні

На видання ЧЕline чиниться брутальний тиск провладних угруповань, аби змусити нас замовчати чи знизити критичний градус нашої інформаційної політики.

13672348_1140528329353952_231793361_n

Саме так ми розцінюємо провокацію, вчинену проти нашого видання та журналістки ЧЕline Яни Титенок, у вигляді брутальних листівок, розклеєних Черніговом.

Вчора у різних районах міста одночасно було поширено чорнушну листівку із фото журналістки ЧЕline, телефоном редакції та надписом про надання ескорт-послуг.

Доволі легко вирахувати, хто зацікавлений у дискредитації ЧЕline – найгострішого видання Чернігівщини. А з огляду на примітивність чорнушного креативу, коло політичних замовників ще більше звужується.

ЧЕline – кістка в горлі для багатьох чинуш і політиканів. Ми гостро критикуємо будь-які прояви свавілля чи антинародної бюрократії.

Публікуємо правду про саботажників децентралізації та любителів дерибану бюджету, які засіли в обласній адміністрації, ділків-держслужбовців, що зазіхають на четверту безкоштовну квартиру, «народних» кандидатів, які пачками скуповують народ на виборах, роздають «аграрні» лампочки чи здійснюють оборудки під прикриттям «лікарняних фондів», радикальних корупціонерів та інших охочих збагатитись за рахунок народу.

Перелік тих, кому ми перейшли дорогу, відомий усім жителям Чернігівщини. Адже в ЧЕline немає заборонених тем чи політичних табу.

Вважаємо брутальний тиск проти ЧЕline епізодом у системній кампанії тиску проти ЗМІ й українських журналістів. Кримінальне угрупування, що засіло при владі, прагне разом знищити ВСЮ УКРАЇНСЬКУ ЖУРНАЛІСТИКУ. Аби преса мовчала, суспільство не мало правдивої інформації, а злодії при владі надалі грабували Україну.

Відбувається брутальний наступ на свободу слова. Одним із прикладів брутального тиску є прямі публічні погрози та спроби забрати відеокамеру в чернігівського журналіста Андрія Тітка – з боку одіозного «слуги народу» із партквитком «радикала» Олега Купрієнка. Цей «вільний радикал» волав на камеру, що журналіст не має права фіксувати для суспільства його кримінальні дії.

Щойно зів’яли квіти на місці загибелі Павла Шеремета, як жорстоко побили журналіста видання «Цензор» Сергія Головнєва. Редактора видання «Форбс» Марію Ридван злодії поранили ножем. А давно всім відомі замовники вбивства Георгія Гонгадзе досі не покарані…

13672116_506810942860114_1372346505_n

Колектив підготував звернення до поліції щодо відкриття кримінального провадження (ч. 2 ст. 171 Кримінального кодексу України) за незаконний тиск на ЧЕline та перешкоджання діяльності журналіста.

До речі, чорнуху розклеїли навіть на фасаді обласної прокуратури.

Звертаємося і до замовників брудної незаконної кампанії проти ЧЕline. Ви не закриєте нам рота. Допоки ви чинитимете зло і неправду, ЧЕline залишатиметься для вас цілодобовим жахом.

Друзі та колеги журналісти! Мусимо разом жорстко реагувати на спроби змусити нас замовчати, утиски, погрози і приниження! Наша журналістська солідарність здатна поставити на місце знахабнілих ділків від політики.

13608071_506811196193422_1542822499_n

ЧЕлайн запускає журналістську хештег-акцію #Винезакриєтенамрота. Закликаємо медійників з усієї України підтримати флешмоб у соцмережах.

Викладайте свої фото із аркушем паперу з назвою хештег-акції #Винезакриєтенамрота. Покажімо, що ми не боїмося криміналітету, який засів у владі! Разом засвідчимо, що для нас інтереси суспільства і принципи чесної журналістики – понад усе!

Ще статті по темі

Один коментар

  1. #винезакриєтенамротабомиянукоботи

Back to top button