Політика

Виборчий переполох в Ічні: суд знову визнав утворені округи незаконними

Передвиборчі катавасії в Ічнянській ОТГ тривають близько місяця. Виборча комісія незаконно утворила округи з дисбалансом. Суди визнали це грубим порушенням і поставили вимогу розформувати і утворити нові округи. Потім в Ічні були рокіровки з утворенням комісій і голів МВК. Місцева виборча комісія знову наступила на ті ж граблі і утворила округи фактично без урахування зауважень суду. І суд знову визнав такі дії протиправними.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє чернігівський правозахисник Микола Торбєєв.

«Деякі речі стають зрозумілими. Це я про ту історію, коли новопризначений голова Ічнянської міської виборчої комісії за ніч раптово відмовилася бути головою. Терміново знайшли та призначили нову голову. Щоб це значило?! А ось що – слідкуйте за думками: новопризначена одразу (25.10.2017) збирає міську комісію. На комісії утворюють виборчі округи, межі яких навіть не показали всім членам комісії. Як з’ясувалося пізніше – округи знову ж таки незаконні. Наступним рішенням – затверджують текст виборчого бюлетеня, який, звісно, знову ж показують не всім. В той же день ці рішення було оскаржено в суді. Наступного дня (26.10.17) поки справа ще не розглянута — голова комісії, знаючи, що рішення по округам і бюлетеням оскаржується в суді, швиденько запускає виготовлення цих бюлетнів», — зазначає Микола Торбєєв.

Сьогодні, 27 жовтня, готові бюлетені роздали дільничним комісіям.

«Але!!! Тільки що суд проголосив своє рішення, яким визнав протиправним, вкотре утворені виборчі округи і затверджені виборчі бюлетені. Тепер питання знавцям: «якими тепер є роздані виборчі бюлетені і хто буде компенсувати збитки, понесені за виготовлення незаконних бюлетенів?» Ну питання, правда, вже більш риторичне», — зазначає Микола Торбєєв.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Да кому ці вибори потрібні ? Пройдисвітам, що лізуть від різних партій до корита

Back to top button