Політика

Заборгованість по зарплатах перед медиками – ганебне явище

В. о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун на брифінгу у вересні заявила, що заборгованість із заробітної плати серед медиків на кінець року становитиме 2,7 млрд гривень. Існування заборгованості з виплати заробітних плат медичним працівникам – це ганебне явище.

На цьому наголосила депутат Чернігівської міської ради від партії «Наш край», головний лікар Чернігівської дитячої поліклініки №2 Ганна Якубова.

Вона підтримує вимоги «Нашого краю», який звернувся до уряду з вимогою повернутись до виконання своїх поточних зобов’язань і негайно погасити борги із зарплатні медикам. За її словами, поки влада вирішує, як втілювати медреформу, різко зростає заборгованість із виплат зарплат медикам. Не краща ситуація на Чернігівщині.

«Нещодавно уряд виділив кошти на погашення заборгованості із зарплат медикам. Проте чиновники МОЗу визнають, що до кінця року заборгованість із зарплати медикам може сягнути 2,7 млрд грн. Про те, де взяти ці кошти, влада мовчить. Разом з тим, не втомлюється обіцяти, що після запровадження медичної реформи оклади медичним працівникам сягнуть 30 тис. грн. Уряд має негайно почати виконувати свої прямі обов’язки та навести лад у сфері охорони здоров’я», – зазначила Ганна Якубова.

Вона переконана, займаючись виключно рекламою медреформи, уряд забуває пояснити, за чий рахунок відбуватиметься її впровадження.

«Окрім відсутності зарплати, медики досі не розуміють, що чекатиме на них завтра: хто залишиться працювати після реформи, а кого буде звільнено, та за чий рахунок буде підвищено обіцяні «захмарні» оклади. До цього часу немає жодного прорахунку про можливі наслідки та обсяги фінансових витрат на майбутнє медичне обслуговування», – зазначила головний лікар дитячої поліклініки.

Вона наголосила, що всі свої проблеми та відповідальність уряд намагається вирішити за рахунок місцевого самоврядування.

«Влада не може впоратися з обов’язками та перекладає свої проблеми і відповідальність на місцеве самоврядування: урядовці пропонують передати фінансування соціальних гарантій на плечі місцевих бюджетів, що зменшить видатки на розвиток громад», – додала вона.

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button