Політика

Закупівлі в оборонці відтепер проходитимуть через ProZorro

Президент Петро Порошенко підписав Закон України «Про особливості здійснення закупівель товарів, робіт і послуг для гарантованого забезпечення потреб оборони».

Про це ЧEline повідомили у прес-службі Президента України.

Підписання закону відбулося під час зустрічі Президента з представниками Волонтерського десанту Міноборони, зокрема Тетяною Домановою, Артуром Переверзєвим, Павлом Кирієнком, Анастасією Ковальовою та Вадимом Малородом. В зустрічі також взяли участь Міністр оборони України генерал-армії Степан Полторак та Заступник глави Адміністрації Президента України Андрій Таранов.

Президент подякував усій команді волонтерів в Міністерстві оборони – авторам закону: «Ви мали повну мою підтримку і підтримку з боку Міністра оборони».

Глава держави наголосив, що закон є оптимальним рішенням, яке поєднує специфіку оборонних закупівель з конкретністю, швидкістю та головне – прозорістю, яка означає підконтрольність витрат суспільству.

Петро Порошенко зазначив, що адаптована до оборонної сфери система ProZorro «відтепер буде мати остаточну прописку в Міністерстві оборони». При цьому він зазначив, що електронні торги, які вперше були презентовані в Адміністрації Президента і минулого року були лише експериментом – сьогодні стають обов’язковими на рівні закону для всіх.

Ще статті по темі

Back to top button