Суспільство

1 серпня абітурієнти дізнаються, кому навчання оплатить держава

1 серпня абітурієнти знатимуть, чи змогли вони отримати місце державного замовлення.

Про це 28 липня під час прес-конференції на тему «Вступна кампанія 2016. Етап 2 – Зарахування» розказала перший заступник міністра освіти і науки України Інна Совсун.

«Окрім сайту vstup.info, що вже давно є партнером Міністерства освіти і науки України, інформацію про рекомендованих до зарахування на бюджетні місця до 12 години дня 1 серпня повинні оприлюднити університети. Також інформація про зарахування абітурієнта з’явиться в його особистому кабінеті, через який вступник подавав заяву», – пояснила Інна Совсун.

Із 28 липня по 1 серпня – до  оприлюднення результатів – електронна система аналізуватиме дані вступників за алгоритмом автоматичного розподілу. Цьогорічне нововведення – принцип «місце йде за абітурієнтом»  – дає змогу на 25% збільшити кількість бюджетних місць для університетів.

«Введення цієї системи – критично важливе, оскільки це дасть можливість відійти від практики ручного розподілу, коли міністерство саме розподіляє місця державного замовлення. Тепер ми робитимемо прив’язку до сильних абітурієнтів і даватимемо місця тим університетам, куди йдуть навчатися вступники з найвищими балами», – зазначила Інна Совсун.

До 18.00 5 серпня 2016 року абітурієнти, які отримали статус «рекомендований до зарахування на навчання за бюджетні кошти» – тобто місце держзамовлення, – повинні привезти оригінали документів (відповідно до переліку, встановленого ВНЗ) в приймальну комісію.

6 серпня будуть оприлюднені списки зарахованих на бюджетні місця. Абітурієнти, які не отримали місце держзамовлення, до 10 серпня можуть написати заяву на вступ на контракт.

Довідка: з усіма питаннями щодо вступної кампанії 2016 року можна звертатися за телефонами гарячої лінії: (044)-481-32-15, 068-951-25-13.

Для дзвінків із території Криму та тимчасово непідконтрольних територій Донецької та Луганської областей: 050-550-54-11; 0 800 504 425.

Консультативні телефонні лінії працюють протягом вступної кампанії в робочі дні з 9:00 до 18:00. Також конкретні запитання щодо вступу можна надсилати на електронну скриньку МОН [email protected].

Ще статті по темі

Back to top button