Суспільство

4 дні рух автотранспорту на деяких дорогах Чернігова буде перекрито

11, 12, 13 і 14 червня (з суботи по вівторок) у Чернігові у зв’язку з виконанням будівельних робіт на проїжджій частині буде перекритий рух автомобільного транспорту на перехресті проспекту Миру з вулицями Козацькою та Героїв Чорнобиля.

Будівельні роботи полягають у монтажі спеціального обладнання контактної мережі тролейбусної лінії по вулиці Козацькій.

На ці дні громадському автотранспорту, що рухається по пр. Миру, запропоновано об’їзд перекритої ділянки по вулицях Громадській (колишній Борисенка), Інструментальній, Козацькій, Любецькій, Мартина Небаби (колишній Боженка) в прямому та зворотному напрямках.

Громадський автотранспорт, маршрут якого проходить по вулицях Козацькій – Героїв Чорнобиля, об’їжджатиме по вулицях Інструментальній, Громадській, Льотній (колишній Червоногвардійській), Алєксєєва та Мстиславській.

Схема об’їзду сформована так, щоб змінені маршрути все-таки зберегли максимальну кількість зупинок, до яких звикли їх пасажири. Зовсім не буде громадського автотранспорту в ці чотири дні лише на зупинках «Вул. Бойова», «Вул. Героїв Чорнобиля», «Школа №11», «Комерційний технікум», двох зупинках по вул. Козацькій у районі супермаркету «АТБ», а також на зупинках Борисенка (в напрямку центру міста) та Боженка (в напрямку ЗАЗу).

Рух громадського електротранспорту (тролейбусів) через це перехрестя буде технічно неможливим із 11 червня до закінчення монтажу нової контактної мережі, що займе орієнтовно 2 тижні.

У зв’язку з цим:8163_3

Тролейбусний маршрут № 10 буде замінений аналогічним автобусним маршрутом № 10-А. На ньому працюватимуть 9 автобусів.

Тролейбусний маршрут № 4 організований за скороченим маршрутом: від підприємства «Хімволокно» до площі Дружби Народів. Працюватимуть 7-8 тролейбусів.

Тролейбусні маршрути № 2 і № 3 на цей період скасовуються. Замість них для перевезення пасажирів від ЗАЗу до центра міста тимчасово запроваджується автобусний маршрут  № 4-А. Працюватимуть 8 автобусів.

Усі ці автобуси з 11 по 14 червня об’їжджатимуть перехрестя пр. Миру з вул. Козацькою та Героїв Чорнобиля так, як і весь інший громадський автотранспорт. Після 14 червня і до закінчення монтажу тролейбусної контактної мережі на цій ділянці вони рухатимуться через це перехрестя.

Для забезпечення автобусних перевезень у районі ремонтних робіт на весь їх період будуть зняті автобуси з маршрутів 38 і 39. Натомість у ці дні буде тимчасово відновлений тролейбусний маршрут № 9 і посилений додатковими тролейбусами маршрут № 1.

При внесенні до схеми перекриття руху будь-яких змін та уточнень інформація оприлюднюватиметься на офіційному веб-порталі Чернігівської міської ради та через усі доступні засоби масової інформації.

Результатом будівельних робіт має стати запровадження в м. Чернігові нового тролейбусного маршруту №11, що проходитиме по вул. Козацькій.

8163_1 8163_2

Ще статті по темі

Back to top button