Суспільство

700 резервістів вирушили на збори до Гончарівського

Для 700 резервістів на базі першої окремої танкової бригади в Гончарівському розпочалися 10-денні збори.

Проблем із набором не було. Всі прибули вчасно.

Резервісти є авангардом у разі нової хвилі мобілізації. Деякі з них уже воювали на Донбасі та вирішили записатися до резерву. Навчальні збори є плановими. Особовий склад проходитиме злагодження в межах відділення та взводу.

«Я підписав контракт резервіста ще в 14-му році. Я один із перших резервістів Чернігівської області, — говорить старший солдат військового резерву Сергій Богукалець. — Зараз із російською загрозою підвищується сенс цього військового резерву, потрібні мобілізаційні резерви, щоб зі зброєю в руках українці змогли захистити країну».

На збори чернігівці прибувають не тільки поодинці, а й громадськими формуваннями. Майже в повному складі на збірний пункт прибула «Перша Чернігівська сотня».

«У мене всі ідуть із бажанням. Середній вік 35 років. Хлопці всі працюють, але відгукнулися на перший поклик і всі прибули на пункт збору», — повідомив командир сотні Валерій Рябченко.

За резервістами на час навчальних зборів повністю зберігається місце роботи. Виплачується їм у повному обсязі заробітна плата. Крім того, за результатами проведення зборів і підготовки особового складу в кінці місяця вони отримують одноразову грошову винагороду в межах двох мінімальних заробітних плат.

Ще статті по темі

Back to top button