Суспільство

Аграрний ліцей віддав підприємцю 180 гектарів землі

У 2014 році професійним аграрним ліцеєм шляхом укладення договору про спільне ведення рослинницького сільськогосподарського виробництва фактично передано в суборенду приватному товариству право користування трьома земельними ділянками державної форми власності загальною площею 180 га, а вартістю майже  3 млн грн.

Про це ЧЕline повідомили в прес-службі прокуратури Чернігівської області.

Земля суб’єктом господарювання використовувалася для здійснення підприємницької діяльності (вирощування сільськогосподарських культур).

Вказаний договір суперечить вимогам земельного законодавства, оскільки укладений без погодження з орендодавцем – Головним управлінням Держземагентства в області – та без державної реєстрації договору, з метою приховання удаваного правочину – договору суборенди земельної ділянки.

Здійснюючи функцію представництва інтересів держави, Прилуцька місцева прокуратура звернулася до Господарського суду з вимогою визнати недійсним укладений правочин і звільнити займану ділянку.

Під час розгляду справи  в суді сторони уклали угоду про припинення дії спірного договору та про повернення землі в добровільному порядку.

Відтак, завдяки вжитим прокурором заходам представницького характеру права держави поновлено.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button