Суспільство

Анна Романова ініціює відновлення туристичного судноплавства на Дніпрі

Відновлення туристичного судноплавства на річках України має збільшити туристичні потоки в регіонах. Про це заявила народний депутат України Анна Романова, голова підкомітету ВР із питань розвитку туризму, курортів та рекреаційної діяльності.

Напередодні в Запоріжжі депутат представила концепцію відновлення туристичного судноплавства як одного з пріоритетних способів відновити туристичні потоки.

«Як і в багатьох інших містах, розташованих на березі Дніпра, в Запоріжжі слабкі туристичні потоки, попри хороший потенціал. Здавалося б, велика кількість історичних і культурних пам’яток, готелів на будь-який смак, які можуть вмістити 3,5 тисячі гостей, історична мальовнича Хортиця, а туристів нема…  Ось тому для Запоріжжя, як і для інших міст, необхідно почати комплексне відродження річкового туризму», – сказала Анна Романова.

Для відродження річкової галузі депутат пропонує розробити і затвердити державну стратегію розвитку річок, частиною якої буде всебічний розвиток річкового туризму.

«В Україні лише на Дніпрі розташовано близько 50 міст і містечок. Більшість із них – із підвищеним туристичним потенціалом. А скільки таких туристичних містечок ще можна створити! Це Хортиця, Суботів, Трипілля, Канів, Переяслав-Хмельницький… Ми втрачаємо на тому, що не створюємо відповідних туристичних маршрутів і не розвиваємо те, що нам дано природою», – наголосила Анна Романова.

На думку депутата, туристичне судноплавство та пасажирське річкове сполучення, що пов’яже між собою історичні міста вздовж Дніпра, зокрема сприятиме патріотичному вихованню молоді та підвищить обізнаність людей в історії та культурі країни.

Джерело: Zruchno.Travel

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button