Суспільство

«Армія відновлення» на Чернігівщині: безробітних залучають до суспільно корисних робіт

Такі підсумки залучення безробітних до суспільно корисних робіт називають в обласному центрі зайнятості.

Із їхньою допомогою в громадах області здійснюють ремонтно-відновлювальні роботи, облаштовують укриття, розчищають від чагарників і прибирають придорожні та прибережні смуги, заготовляють дрова, розвантажують і фасують гуманітарну допомогу. Про це повідомляють у обласному центрі зайнятості.

Для посилення обороноздатності та потреб Збройних Сил безробітні зводять фортифікаційні та інженерні споруди, завали на дорогах і шляхах імовірного руху ворога, допомагають у приготуванні їжі військовим, а також плетуть маскувальні сітки та виготовляють окопні свічки. Нещодавно перелік «добрих справ» поповнився ще одним видом – в одній із громад області безробітні спільно з комунальниками ремонтують та очищають криниці.

Нагадаємо: на період участі у суспільно корисних роботах із безробітними укладається строковий трудовий договір, оплата праці не може бути нижчою за розмір мінімальної заробітної плати, що на сьогодні становить 6700 грн, це більше за середню виплату допомоги з безробіття. До речі, цього року на оплату їхньої праці з Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття витрачено 3 млн 270 тис. грн.

Бажаєте й ви вступити до «Армії відновлення» країни? Звертайтеся до структурного підрозділу обласної служби зайнятості, зручного для вашого відвідування, або на наш канал онлайн-підтримки в Telegram https://t.me/pitrymkaDSZChernigiv

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button