Суспільство

Атрошенко звинуватив Гашпара у продажництві

ТОВ «Топаз», забудовнику багатоповерхівок по вулиці Кільцевій, на виконкомі чернігівської міської ради не надали містобудівних умов, що знову загальмувало їх будівництво.

З чотирьох будинків перший і четвертий були виключені з переліку затверджених питань, тоді як зведення будинків № 2 і № 3 було підтримано.

Ініціатором призупинки будівельної діяльності «Топазу» став громадський активіст Олександр Гашпар, який обґрунтував таку необхідність тим, що  це будівництво не відповідає генеральному плану, а саме: землі на сьогодні не під житлову забудову, а мають комунально-складське і сільськогосподарське призначення. І на цей момент щодо них ще має бути прийняте судове рішення.

Було вирішено відкласти розгляд цих питань до 17 листопада.

Міський голова звинуватив Олександра Гашпара в лобіюванні інтересів «поважних осіб, які проживають поряд із майбутнім будівництвом», а не простих людей, саме для яких і мають будувати соціальне житло.

Олександр Гашпар же сказав, що Владислав Атрошенко не є послідовним у своїх висловлюваннях, оскільки два роки тому таке будівництво він називав дерибаном, а сьогодні його підтримує.

Крім «Топаза», виконком розглянув і прийняв рішення по будівництві багатоповерхівок на вул. Гончій, 59 і щодо капітального ремонту проїзду від вул. Пирогова до вул.. Любецька.

По всіх питаннях, що виносилися, Сергій Калюжний, начальник управління архітектури міської ради, запевнив членів виконкому, що конфлікту інтересів із громадою ніде не має.

Ще статті по темі

Back to top button