Суспільство

Автобус, що розвалюється, возить пасажирів у Чернігові

Екіпаж патрульної поліції 22 серпня на одній із вулиць зупинив пасажирський автобус. Причиною зупинки стала чимала тріщина на лобовому склі. Та виявилося, що тріснуте скло не єдина несправність – на одному з коліс був повністю відсутній протектор, а весь кузов транспортного засобу проіржавів, найбільші ж дірки були залатані бляшанками з-під пива. Водій спочатку не йшов на контакт із патрульними, відмовлявся пред’являти документи і комусь телефонував.

За деякий час прибула особа, яка назвалася представником фірми перевізника. В її присутності водій пред’явив поліцейським документи на право керування та реєстрацію транспортного засобу. Під час перевірки з’ясувалося, що обов’язковий технічний огляд, як це передбачено законодавством, автобус не проходив. Хто і як випускав на маршрут транспортний засіб у такому вигляді і без техогляду, представник перевізника пояснити не зміг.

Також патрульні встановили, що десять днів тому цей автобус уже зупинявся через ту ж саму причину й з тим самим порушенням, але іншим екіпажем. За кермом перебував інший водій і він тоді також отримав від патрульних постанову. Але чому власник транспортного засобу не звернув уваги на технічний стан автобусу, не відомо.

Патрульні винесли водію постанову за порушення вимог ч. 3 статті ст. 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення – керування водієм транспортним засобом, що підлягає обов’язковому технічному контролю, але своєчасно його не пройшов.

Джерело: Патрульна поліція Чернігова

Ще статті по темі

Один коментар

  1. И на этом все ? Бус — на штраф площадку, а перевозчику — хороший.штраф. Бабки грести они умеют, а людей возят в скотовозах, ганд…ны

Back to top button