Суспільство

Бабине літо прийде у жовтні

Цими вихідними синоптики обіцяють переважно суху, але холодну погоду, і тільки в неділю в центральних областях пройдуть короткочасні дощі.

Сьогодні майже по всій Україні стовпчики термометрів не піднімуться вище 15-16 градусів тепла. На заході країни (Ужгород, Івано-Франківськ, Львів і Чернівці) пройдуть невеликі дощі. Завтра в цих регіонах, за даними синоптиків, дощі тільки посиляться. В усіх інших областях очікується легка хмарність та + 17-18 градусів.

А ось у неділю в західній частині країни опади припиняться. Замість цього вони проллються над центром України. Дощів варто чекати жителям Києва, Вінницької, Чернігівської, Сумської та Кіровоградської областей. При цьому температура повітря тут коливатиметься від 13 до 16 градусів тепла, а найтеплішим регіоном буде Одеська область (+21). Але вже в понеділок дощі перейдуть на схід (Харків, Луганськ і Донецьк).

Водночас метеорологи обіцяють зниження температури в центрі і на заході до + 12-14, але найхолодніше буде в Чернігові, де термометри покажуть +11 градусів.

Що ж стосується бабиного літа, то глава Укргідрометцентру Микола Кульбіда каже, що для таких прогнозів ще рано, хоча і зазначає – у вересні потепління такого рівня вже не буде: «Потепління до 20-25 градусів тепла, яке називають бабиним літом, можна чекати в першій половині жовтня. Далі вже можуть бути заморозки, аж до снігу».

Ще статті по темі

Back to top button