Суспільство

Березовий гай засадили деревами та кущами (Фото)

Парк Березовий гай вже наступної весни стане зеленішим, квітучим та затишнішим. Принаймні чернігівські еко-активісти роблять для цього все можливе. Вчора, 11 листопада, у рамках «Подаруй парку дерево» засаджували зелену зону деревами та кущами.

Усіх, хто долучився до акції спочатку проінструктували як правильно працювати із саджанцями.

«Наша спільна мета – правильно посадити дерева та берегти. Все робили за правилами: у викопані лунки підсипали плодорідний грунт, туди поміщали дерева та кущі. Потім формували навколо стовбура коло та поливали саджанець укорінителем. Наостанок вбивали коліщата та підв’язували дерева» — розповідає організатор акції Сергій Безбородько.

Організатори серйозно готувались до акції, попередньо запрошували до парку еколога. Разом зі спеціалістами відібрали дерева та кущі, що підійдуть саме для нашої кліматичної зони, типу ґрунту та рельєфу. Закуповували деревця та кущі за кошти небайдужих до долі Березового гаю.

Серед посаджених рослин: 8 білих акацій глобоза, 2 дерева гінкго, плакучі верби, райські яблуні, груші, більше двох сотень декоративних чагарників та сотні багатолітніх квітів.

Усі саджанці не вибагливі у догляді, стійкі до морозів та посухи. Еко-активісти запевняють за кілька місяців парк не можна буде впізнати.

Ще статті по темі

Back to top button