Суспільство

Бійці АТО можуть їздити безкоштовно, але не більше трьох осіб в одному автобусі, – чернігівські перевізники

Чернігівський перевізник «Дружба Люкс Автотранс» спростував інформацію про те, що на маршруті «Чернігів – Київ» не перевозять пільгових категорій пасажирів. Нагадаємо, останнім часом виникла конфліктна ситуація навколо перевезення пільгових категорій, зокрема учасників АТО. Люди скаржилися, що їм відмовляють у безкоштовному проїзді.

–  Це не так. Ми завжди возили пільговиків і возитимемо. На підтвердження моїх слів я можу надати звітні матеріали за три роки. У мене на столі лежать відомості, які видають чернігівські та київські автостанції, в яких зазначається кількість перевезених пасажирів пільгових категорій, – власник компанії «Дружба Люкс Автотранс» Володимир Коваленко.

Проблема полягає в тому, що проїзд пільговим категоріям на міжобласних рейсах держава не компенсує, – продовжив пан Коваленко. Підприємству вже заборгували за останні три роки приблизно 700 тисяч гривень.

Ми зверталися з листами до Міністерства транспорту, а також до «Укртрансінспекції» по роз’яснення, яким чином можна отримати компенсацію за дальній вид перевезень. Однак донині відповіді немає. Зважаючи на ситуацію, а ми живемо у стані війни, наше підприємство також просило місцеву автостанцію обмежити продаж квитків пільгових категорій до трьох штук. Тобто ми возитимемо учасників бойових дій, пільгові категорії пасажирів, але не більше, ніж три людини на одну машину. Нині ж ми маємо по 5, 8 і 12 пільгових пасажирів, – пояснив підприємець.

Такі вимоги зумовлені транспортними витратами: пальне, зарплата водія, технічне обслуговування. Тому, кожен пільговик – це додаткове навантаження на бюджет підприємства. Якщо держава не долучиться до процесу, приватні перевізники або будуть змушені банкрутувати, або відмовлятимуться від пільговиків.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Странно, что без поддержки государства, транспортники вообще соглашаются возить льготников! Атрошенко обещал обещал решить этот вопрос, и как всегда забыл ((

Back to top button