Суспільство

Білоруси просять вибачення у чернігівців за свого земляка

Нещодавно в мережі Інтернет з’явилася публікація про те, як патрульні поліцейські Чернігова начебто не надали допомоги громадянину Білорусі, який її потребував і нібито натякали про хабар. А потім, мовляв, ще й виписали постанову про адміністративне правопорушення.

Діями патрульних білорус був незадоволений, оскільки, за його словами, дотримувався всіх правил дорожнього руху.

Пост іноземця спричинив шквал критики на адресу чернігівських копів. Проте згодом управління патрульної поліції оприлюднило відео, переглянувши яке, розумієш – як все було насправді.

На відеозаписі іноземець розповідає поліціянтам, що вони отримують заробітну платню лише завдяки йому та його землякам (білорусам), які регулярно приїздять до Чернігова. Іноземець забажав, щоб патрульні йому за це дякували, а не притягували до відповідальності.

Вже після цього містяни в соцмережах вибачилися перед правоохоронцями за несправедливу критику.

Натомість громадяни Республіки Білорусь почали перепрошувати чернігівців за недостойну поведінку свого земляка.

Зокрема, на сайті ЧЕline в коментарях під цієї новиною житель Мінська написав: «Хочу принести извинения за не лучшего представителя нашей страны и прошу запретить ему въезд в Украину. В Республике Беларусь он бы так не разговаривал борзо, потому что знал, что быстро объяснят, что и как. Ещё раз извините за этого гражданина».

22901449_1996824860600721_1027806796_n

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. нормальные беларусы, как и нормальные украинцы, и как ВСЕ НОРМАЛЬНЫЕ люди, понимают, что такие «кадры», — это ПОЗОР ДЛЯ Страны. Спасибо беларусамотказавшишся от «клановости» и ПРОЯВИВШИХ ЧЕСТНОСТЬ.
    И, наверное, этот тот редкий случай когда черниговская полиция АДЕКВАТНО отреагировала на сигнал. Не оправдываясь «впустую», а просто выложив в Сеть съемку с нагрудных видео-камер. И, очень хорошо, что там ЧИТАЮТ МНЕНИЕ В СЕТИ О СЕБЕ!
    …в отличии от Мера.).

Back to top button