Суспільство

Біля будівлі Ніжинської міськради поменшає прапорів

На засіданні виконавчого комітету зачитали листа від керівника ГО «Український іноземний легіон» Олександра Породька та від голови Ніжинського товариства «Ніжинський козачий полк українського козацтва» Володимира Ювка щодо підтримки кримськотатарського народу.

«Найменше, що ми маємо зробити, – вивісити прапор кримських татар біля будинку Ніжинської міської ради», – йшлося в листі. Активісти таке прохання аргументували тим, що в умовах війни з Росією та окупацією нею частини території України, пліч-о-пліч з українцями проти агресора воюють представники національних меншин, які проживають на Україні.

Кримськотатарський народ є одним із найбільш постраждалих у теперішній час, адже багато страждань випало на їхню долю. Громада Ніжина мусить підтримувати братський народ у важкий для нього час.

До речі, два тижні тому до міського голови звернулись представники Білорусі з подібним проханням – вивісити біля ніжинської ратуші білоруський прапор волі, на що отримали відмову.

Тож, зважаючи на всі обставини, прозвучала пропозиція, щоб управління культури розробило положення щодо символіки у вигляді прапорів на фасаді будівлі міської ради, і таким чином встановити, що повинні висіти 2-3 прапори й інших пропозицій не приймається.

Джерело: «Нежатин»

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button