Суспільство

Бізнесмени начувайтесь: нові правила розподілу бізнесу при розлученні

Згідно з рішенням Верховного суду України, тепер подружжя не повинні ділити на половину свій бізнес в разі розлучення, про це передає ряд українських ділових агентств.

У ході розгляду справи суд постановив, що куплене для бізнесу майно в шлюбі може бути особистою власністю власника компанії — чоловіка або дружини і не підлягає розділу в ході шлюборозлучного процесу.

Юристи пояснюють, що ВСУ ухвалив, що при розлученні не в кожному випадку розділ майна повинен проходити наполовину, як з усім іншим добром набутим у шлюбі. Власник фізичної особи-підприємця може мати особисте майно в своєму бізнесі, тому він не зобов’язаний ділити це майно.

Верховний суд своїм рішенням розмежував ці 2 режиму майна: особиста приватна власність, загальна власність родини. Тому при розлученні необхідно довести за чиї кошти було куплено майно.

Також, майно, яке використовують у своїй професійній діяльності, залишається у власності у того чоловіка, який використовує його, але його ціну повинні врахувати при розділі.

Ще статті по темі

Back to top button