Суспільство

Борг не вплине на призначення субсидій, — Розенко

Людям, які звертаються за субсидією вперше, вона буде призначена навіть за наявності боргу за житлово-комунальні послуги.

Про це повідмоляє прес-служба віце-прем’єр-міністра України.

«Люди, які вперше звертаються за субсидією, у яких через якісь обставини є борги за житлово-комунальні послуги, мають право на субсидії, і їм субсидія буде призначена. Людина з боргами не повинна впадати в паніку, а повинна написати заяву і отримати субсидію», — сказав Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко.

Водночас він зазначив, що ті, хто вже отримує субсидію, повинні сплачувати свій невеличкий обов’язковий платіж за газ та житлово-комунальні послуги вчасно.

«Якщо людина отримає субсидію, але, навіть отримуючи її, не хоче платити за житлово-комунальні послуги, і в неї є борг понад 2 місяці — таким людям буде призупинятися нарахування субсидії до з’ясування обставин», — пояснив він.

«На сьогодні 7,5 млн родин отримують субсидії. І обов’язкова плата за житлово-комунальні послуги для, скажімо, родини пенсіонерів складає 100-150 грн, що не перевищує 5-10% їх доходів. І цей невеличкий внесок 100-150 грн родина повинна платити вчасно», — зазначив Віце-прем’єр.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button