Суспільство

Борис Приходько: «Україна – це держава, яка змогла об’єднати світ»

У вересні більшість населених пунктів Чернігівщини відзначає День визволення від нацистських загарбників. 79 років тому наша область позбавилася від тієї чуми. За різними оцінками, Україна втратила 9 мільйонів людей у Другій світовій війні. За твердженням істориків, у складі радянської армії воювало близько 7 мільйонів українців, з яких вижило тільки менше половини.

Пройшло 77 років після капітуляції нацистів і на українські землі знову прийшов загарбник. Наш північний сусід, той, хто багато років називав нас братами і сестрами і одночасно постійно намагався знищити нашу країну.

Народний депутат України Борис Вікторович Приходько привітав своїх земляків, жителів 210 виборчого округу з Днем визволення Чернігівщини!

«Ми сьогодні порівнюємо Другу світову війну і війну, яка зараз точиться в Україні.   І знаходимо багато спільних рис. Нас хочуть не просто загарбати, нас хочуть знищити. Знищити наших людей, наші міста та села, нашу мову, нашу культуру, нашу автентичність. Але вони ніколи не зможуть знищити нашу волю і нашу віру. Не зможуть знищити жагу України до свободи і незалежності, за яку  наші предки боролися 300 років і ми продовжуємо це робити зараз. Тому цьогорічна дата визволення області сприймається у контексті сучасних подій. Ми тоді боролися і перемогли, і сьогодні боремося і переможемо. Перемогли одну коричневу чуму загарбників 20 століття, переможемо й загарбників 21 століття. Бо у нас є велика сила в наші Збройні Сили, які дають добрячої прочуханки армії, яка називала себе другою у світі і яка в Україні показала свою безпорадність. У нас є Великі українці, а це люди різного віку, які допомагають Армії і як можуть підтримують наших солдатів», – говорить Борис Приходько.

Народний депутат Борис Вікторович Приходько
Народний депутат Борис Вікторович Приходько

Народний депутат розповів, що часто буває в окрузі, спілкується з людьми і ні у кого не бачив хоч натяку на сумнів, що українська Армія переможе. Вірять в нашу перемогу всі.

Цьогорічне свято проходить без традиційних урочистостей, концертів та масових гулянь. Все скромно зовні, але сповнене високих почуттів всередині кожного.

«Вірю, що настане день і ми разом по-справжньому відсвяткуємо дні народження – з піснями, танцями, обіймами і теплим спілкуванням, а нині, друзі, працюємо на Перемогу!», — написав Борис Приходько на своїй сторінці у Фейсбук, вітаючи земляків.

І символічно, що в цей день згадують і своїх земляків, які боронять Україну в Збройних Силах та лавах тероборони. Згадують волонтерів, згадують людей, які працюють в тилу і всіх, хто допомагає Українській Армії боротися з ворогом і знищувати ворога, який вдерся в нашу країну зі своїми кривавими планами.

Ми творимо історію, якою пишатимуться наші нащадки

Борис Приходько переконаний, що ми все відбудуємо і навіть більше – ми збудуємо нову сильну країну.

«У нас є великий економічний, промисловий і сільськогосподарський потенціал. А головне – у нас є люди, які готові і здатні працювати на благо України. Нам багато треба буде зробити. Ми втратили велику кількість підприємств, люди залишилися без роботи, частина поїхала з країни. І тому завдання влади і парламенту у тому числі, створити такі умови, щоб наші українці захотіли повертатися додому. Ми повинні створити робочі місця, розвивати промисловість. Вже годі говорити про сировинний придаток і що це така наша участь. Ні! Вже створено законодавче підґрунтя для розвитку переробних підприємств, створено умови для розвитку малого і середнього бізнесу, державна підтримка та прийнято інші нормативні документи. Ми вже активно говоримо про створення власної оборонної промисловості. У нас є можливості, є потужності, є вчені, є люди, які готові поставити цей напрямок на потік. Це створить робочі місця, дасть можливість запрацювати суміжним галузям і запустить економіку. У Чернігівщини також є потенціал у даному оборонному напрямку», – говорить Борис Приходько.

Під час війни Верховна Рада працює в особливому режимі, що швидко реагувати на всі виклики, пов’язані із війною. 

«Відразу після початку початку війни ми, парламентарі, поза чергою розглядаємо законопроєкти для посилення обороноздатності країни, її економіки, промислового сектору, соціального захисту, міжнародної співпраці. Вже ухвалено низку документів про захист держкордону, відбудову майна, компенсації громадянам, статус ВПО. Наше завдання – максимально мобілізувати ресурси, щоб зберегти нашу державу та територіальну цілісність», — вважає Борис Приходько.

Парламентар вважає, що вже зараз потрібно починати працювати над відновленням нашої країни.

«Як закінчиться війна нашою Перемогою, почнеться час грандіозної відбудови. Ми всі разом за підтримки міжнародної спільноти будемо відновлювати нашу країну. Але потрібно не лише сподіватись на репарації та міжнародну допомогу, а вже зараз створювати умови для розвитку виробництва продукції з високою доданою вартістю. Потрібно розробити законодавчу базу післявоєнних реформ, які б дозволили розвиток економіки, промисловості та аграрного сектору. А також заходи підтримки територіальних громад, які будуть відбудовувати країну на місцях. Адже в нас з країною-агресором спільний кордон більше ніж на 2 тис. км та росія залишається головною загрозою безпеки нашої країни на багато років наперед. Навряд чи найближчим часом в нас замість такого ворожого сусіда з’явиться новий. Важливо приділити увагу територіальним громадам, які під час війни займаються питаннями освіти, медицини, інфраструктури, соціальної сфери. Як це прописано у законі про децентралізацію, стійкі та спроможні громади мають стати однією з передумов розбудови України як європейської держави. Це той фронт робіт, над якими вже сьогодні потрібно працювати», — продовжує Борис Приходько.

Народний депутат сповнений оптимізму і каже, що зараз ми пишемо новітню історію України, якою пишатимуться наші нащадки. Ми вже ніколи не будемо такими як раніше. Ми вже інші. Ми більш сильні, більш самодостатні і впевнені, що Україна – це держава, яка змогла об’єднати світ і показати, хто справжній ворог миру», – підсумував Борис Вікторович Приходько.

«Відразу після Перемоги зазнає змін орієнтири у сфері безпеки та оборони. Обов’язково потрібно переглянути Національну стратегію безпеки України, бо вона ухвалювалась до російського вторгнення. Важливе значення матиме отримання зовнішніх без пекових гарантій від НАТО, двохсторонні угоди із країнами-партнерами. Очевидно, що завдань для оборонної галузі буде багато. Зокрема, вже передбачаються певні стимули для виробників ОВТ: пільгове оподаткування імпорту, заохочення інвестицій у модернізацію виробництва, значний обсяг оборонних замовлень. Відповідний комплексний законопроєкт розроблений у парламенті та готується до розгляду.Але головне, що ми вже ніколи не будемо такими як раніше. Ми вже інші. Ми більш сильні, більш самодостатні і впевнені, що Україна – це держава, яка змогла об’єднати світ і показати, хто справжній ворог миру», – підсумував Борис Вікторович Приходько.

Парламентар наголошує на тому, що Верховна Рада ухвалила законодавчу базу для підтримки вітчизняного виробника.

«Підтримка українського виробника постійно у пріоритеті економічного комітету парламенту. Рада вже ухвалила закони про локалізацію та про індустріальні парки. Перший – вносить зміни до публічних закупівель, в тому числі встановлює вимогу до частки українського виробництва товарів на підприємстві. Другий – надає інвесторам пільги, що зацікавити їх вкладати кошти в розвиток нашої економіки. Додаткове приватне фінансування – це нові робочі місця, податки в бюджет країни та розвиток промисловості», — вважає Борис Приходько.

Ще статті по темі

Back to top button